AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-4-3

03

(0-2)

Yleisöä 2509

KuPS
4-3-3
vko.32 // 12.8.2023

Ennakko: Ilves-KuPS

Ennakko: Ilves-KuPS

Kuva: KuPS

Ilves kohtaa Veikkausliigan runkosarjaosuuden viimeisessä kotiottelussaan Kuopion Palloseuran.

Sunnuntain kohtaamisessa sarjan yhdeksänneksi tippunut Ilves hakee vasta kauden kolmatta kotivoittoaan ja tehtävä ei ole helpoimmasta päästä, kun vierailija KuPS löytyy sarjataulukon toiselta sijalta.

Jani Honkavaaran luotsaama ryhmä on kahden pisteen päässä kärkipaikalla olevata HJK:sta, mutta ottelun vähemmän pelanneena. Kuopiolaisten viiden edellisen liigaottelun joukosta löytyy kuitenkin kolme pistemenetystä, joissa tappioihin päättyivät ottelut Ilveksen kanssa tasapisteissä olevaa IFK Mariehamnia, sekä hurjassa voittoputkessa olevaa VPS:a vastaan.

KuPS:n alakuloinen tuloskunto sai kuitenkin kaivatun piristysruiskeen, kun kaksi viikkoa sitten kuopiolaiset ottivat vakuuttavan 2-0 voiton KTP:sta Väre Areenalla. Ennen kotkalaisten kaatumista KuPS oli jäänyt pisteittä kolme kertaa putkeen kotikentällään.

- Tosi hyvä viikko ja hyvältä pelaajat näyttivät valmistavissa treeneissä. Muutamia poissaoloja on ollut, mutta muutama yllätysnimi saatiin takaisin.

- Ilveksellä on tietysti vähän värikkäämpi viikko takana, joten sillä lailla vastustaja on meille pieni arvoitus. Turha kuitenkaan miettiä liikaa vastustaja, vaan keskitytään omaan tekemiseen.

Ilves lähtee otteluun turbulenttisen viikon jälkeen, kun tiistaina seura vapautti Toni Kallion Veikkausliigajoukkueen päävalmentajan paikalta. Kallion kanssa kaudesta 2021 asti edustusjoukkuetta valmentanut Joni Lehtonen otti päävalmentajavastuun osakseen. Lehtosen rinnalla toimii hiljattain seuran palvelukseen palannut kuopiolaislähtöinen Pasi Tuutti, joka kohtaa sunnuntaina vanhan seuransa. Lehtonen, ja muu taustaryhmä, tietää joukkueessa olevan potentiaalin ja säilyttää vahvan uskon siihen, että kausi on kaikkea muuta kuin ohi:

- Koko tiimillä on vakaa usko siihen, että kausi saadaan käännettyä. Jos en itse siihen uskoisi, niin en olisi tätä pestiä ottanut vastaan. Saamme todennäköisesti taustatiimistä, sekä pelaajista, lisää irti sillä, että annetaan kaikille hieman lisää hommia ja roolitetaan toimintaa uudelleen, niin saadaan tehostettua kaikkien toimintaa.

- Vastustaja ei ole helpoimmasta päästä, mutta täysin voitettavissa, kuten kaikki muutkin pelit tässä sarjassa. Joukkueelta odotan omaa hyvää suoritusta. Halutaan saada pelaajat pelaaman vahvuuksillaan ja omalla hyvällä tasollaan, niin se tulee riittämään pisteisiin.Ottelusta ei tule helppo, mutta jos saadaan puolustuspeli omalle tasolle ja vähän lisää vaarallisuutta luotua uudelleen roolittamisella, niin mahdollisuus on kääntää homma oikeaan suuntaan, eli taulukossa ylöspäin, kertoo Lehtonen tämän viikon missioista.

Ilves on sunnuntaina ilman ainakin pelikieltoa kärsivää Umar Mohammedia, sekä sitkeämmästä vaivasta kärsivää Doni Arifia.

KuPS:n riveihin liittyi loppuviikolla keskikenttämies Eliton Júnior.

- Eliton on mukana ja vaikka takana on vasta yksi treeni, niin hän näyttää siltä pelaajalta, jollaista tarvitsemmekin, Honkavaara sanoo.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Leppänen Veli-Matti
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Nieminen Juho

ilves - KuPS Ratinan Stadionilla sunnuntaina 13.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KuPS:n verkkosivut