4-3-3
vko.30 // 30.7.2023

Interille tärkeät kolme pistettä (IFK Mariehamn-FC Inter 0-2)

Timo Stavitski viimeisteli Interin toisen osuman. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter haki sunnuntaina Wiklöf Holding Arenalta ansaitun voiton kaadettuaan IFK Mariehamnin maalein 0-2

Ottelun alussa IFK Mariehamn pyrki pelaamaan palloa alakerran kautta, mutta ei onnistunut läpäisemään Interin ensimmäistä prässiä ja tämä myös kostautui, kun kapteeni Timi Lahti ohjasi pallon epäonnisesti omaan verkkoon jo 5. peliminuutilla.

IFK ei tahtonut päästä millään pelin mukaan ja syöttövirheet seurasivat toistaan. Vain Jamie Hopcutt tuntui pystyvän luomaan jotain hyökkäyssuuntaankin. 25. minuutilla Inter kuitenkin tuplasi johtonsa IFK:n menetettyä pallon keskialueella ja pystysyötön tavoitettua Timo Stavitskin, joka ohjasi pallon verkkoon.

Kotijoukkue pystyi tämän jälkeen luomaan muutaman puolittaisen paikan. Paras tuli Hopcuttille, joka vapaapotkutilanteen jälkeen pääsi laukomaan lujaa, mutta suoraan kohti Inter-maalivahti Eetu Huuhtasta.

Toinen jakso käynnistyi jälleen Interin hallinnalla ja vierasjoukkueella oli useampikin paikka naulata peli tekemällä kolmas maali. Lähimmäs pääsi Petteri Forsell, jonka vapaapotku pamahti ylärimaan.

Pitkään näytti siltä, että IFK ei pysty luomaan todellisia maalipaikkoja, mutta 74. minuutilla Dé kaadettiin rangaistusalueella ja erotuomari Petri Viljanen osoitti rangaistuspilkkua. Hopcutt asettui laukomaan, mutta veto vasemmalle oli heikko ja Huuhtanen torjui.

Ottelun lopulla molemmilla oli vielä paikkansa, mutta enempiä osumia ottelussa ei nähty ja pisteet matkasivat Turkuun.