AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-5-2

01

(0-0)

Yleisöä 2016

FC Honka
4-3-3
vko.16 // 18.4.2023

Ennakko: KuPS-FC Honka

Ennakko: KuPS-FC Honka

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu huippukamppailulla, kun KuPS isännöi kolmannen kierroksen ottelussa FC Honkaa.

Ottelun lähtökohdat eivät voisi olla juurikaan herkullisemmat. Molempien seurojen päävalmentajat haluavat kääntää joukkueidensa suunnan kohti sarjataulukon kärkeä. Lähtökohtaisesti siis molemmat joukkueet hakevat huomenna vain ja ainoastaan voittoa. Tasapelitulos olisi molemmille joukkueille varmasti pettymys.

Honka avasi kautensa viime lauantaina myös kotiotteluiden osalta, tosin vielä evakossa Myyrmäessä. Keltamustat väänsivät SJK:n kanssa tasaisen ottelun, jossa molemmilla oli omat mahdollisuutensa voittoon. Molemmat maalit pysyivät kuitenkin läpi ottelun koskemattomina, joten pisteet menivät jakoon maalittoman tasapelin myötä. Honka avasi samalla kauden pistesaldonsa, sillä avausottelu päättyi 0-2 tappioon HJK:lle.

– Kauden alku ei ole ollut meille helppo, mutta vastustajat ovat olleet kovia. Isossa kuvassa pelaamisemme on hyvällä tasolla. Luotan ideaamme ja joukkueeseemme, homma tulee vielä toimimaan, maalivahti Maksim Rudakov toteaa.

– Olemme kaikki odottaneet kauden alkua ja meillä on tässä heti isoja pelejä. Meidän tulee jatkaa kovaa työntekoa ja pysyä kärsivällisinä. Keskiviikkona edessä on mielenkiintoinen ottelu hyvää joukkuetta vastaan, mutta haluamme pysyä omassa tavassamme pelata, Rudakov sanoo.

Veikkausliigakauden KuPS on aloittanut kahden ottelun jälkeen Hongan kanssa samalla pistesaldolla. Avausottelussaan se kärsi 1-2 tappion FC Interille ja viime kierroksella jakoi pisteet 0-0 lukemin KTP:n kanssa.

- Kotka-peli on käyty läpi ja otettu siitä hyvät asiat mukaan. Sitten on valmistauduttu siihen, miten Honka on viime peleissä ja viime kausina puolustanut ja hyökännyt. Pelisuunnitelma on tehty sen mukaan, että Hongalla on joku yllätys ja niin uskon huomennakin olevan, KuPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti miettii.

Viime kaudella Veikkausliigassa joukkueet kohtasivat toisensa kolme kertaa. Joukkueiden ensimmäisen kamppailun kotikentällään voitti Honka maalein 2–0, toisessa kohtaamisessa Väre Areenalla pisteet tasattiin ja viimeisessä kohtaamisessa kuopiolaiset nappasivat täydet kolme pistettä kotikentällään. Silloin tulostaululla komeilivat luvut 3–2 vaihderikkaan ottelun jälkeen.

KuPS:n pelaajatilanne keskiviikkoa ajatellen on hyvä.

- Nyt ollaan siinä tilanteessa, että pääsee valitsemaan melkein kaikista pelaajista. Pientä vaivaa vielä on, mutta niin pientä, ettei viitsi edes mainita, Tuutti sanoo.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Nevalainen Ville

KuPS - FC Honka Väre Areenalla keskiviikkona 19.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut