5-3-2
vko.28 // 15.7.2023

VPS jatkaa voittoputkessa (VPS-AC Oulu 3-0)

Kuva: Apollo Photo

VPS:n voittoputki venyi jo neljän ottelun pituiseksi kannattajaryhmä Geezers Hietalahden 25-vuotisjuhlaottelussa. Aurinkoisella Lemonsoft Stadionilla nähtiin hyvin organisoitu VPS, joka iski tehokkaasti 3-0 lukemat taululle AC Oulua vastaan.

VPS:n ja AC Oulun välinen ottelu alkoi vierasjoukkueen hallitessa palloa. Oulun selkeästä pallonhallinnasta huolimatta Vepsun hyvin organisoitu matalablokki piti Oulun ensimmäisellä puoliajalla pois vaarallisilta maalintekopaikoilta. Riistäessään pallon Vepsu hyökkäsi vastaan tuttuun tapaan suoraviivaisesti pidemmillä palloilla kohti juoksuvoimaista Peter Michaelia.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 17. peliminuutilla sivuvapaapotkun jälkitilanteesta. Oulun purkupallon jälkeen pallo pelattiin laitaan Samuel Lindemanille, jonka tarkka vasemman jalan keskitys tavoitti Prosper Ahiabun. Keskikenttäpelaajan syöksypusku ohitti Oulun maalivahti Calum Wardin. Maali oli Ahiabun ensimmäinen Veikkausliigassa.

Peter Michaelilla oli erinomainen tilaisuus viedä VPS 2-0 johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla. Savio riisti pallon Oulun puolustuksen sekoillessa ja vapautti Michaelin, jonka laukaus osui kuitenkin lähietäisyydeltä ylärimaan.

Joukkueet menivät tauolle VPS:n 1-0 johdossa.

Toisen jakson alussa Oulu piti palloa muutamaan otteeseen pitkiäkin jaksoja, mutta joukkue ei pystynyt murtamaan Vepsun puolustusta yhtä Luquinhasin yritystä lukuun ottamatta.

VPS siirtyi 67. minuutilla 2-0 johtoon kun Antti-Ville Räisäsen hyvin ajoitettu linjan murtava syöttö tavoitti Jesper Engströmin, jonka keskitys lipui etukulmasta sisään Wardin käsien kautta. Jos maali merkataan Engströmille, niin maali on Jepen ensimmäinen tällä kaudella.

Kirsikan Geezersien juhlakakun päälle laittoi Sebastian Strandvall tekemällä 3-0 maalin 90. minuutilla. 19-vuotias VPS junioreiden kasvatti Akon Kuek laukoi boksin ulkopuolelta tolppaan, ja VPS ikoni Strandvall viimeisteli ottelun ensimmäisellä kosketuksellaan varmasti paluupallon verkkoon ja heitti samalla Geezerseille pelipaitansa juhliessaan 3-0 maalia.