AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-4-3

33

(0-2)

Yleisöä 3065

HJK
4-3-3
vko.19 // 8.5.2023

Ennakko: KTP-HJK

Ennakko: KTP-HJK

Kuva: Juha Tamminen

KTP:n taivallus Veikkausliigassa jatkuu Arto Tolsa -areenalla tiistaina, kun sarjajohtaja Helsingin Jalkapalloklubi saapuu testaamaan raitapaitojen nykykunnon.

Kolmeen perättäiseen SM-kultaan (2020, 2021 ja 2022) suojattinsa luotsannut päävalmentaja Toni Koskela on ehtinyt tällä kaudella jo kerran vierailla ryhmänsä kanssa Kotkassa, kun Liigacupin, jonka senkin Klubi ennen liigakauden alkua voitti, ottelu maaliskuun alussa päättyi pääkaupunkilaisten 1-2-vierasvoittoon.

- Suomen suurin ja mahtavin kaikilla mittareilla. HJK on suomalaisille seuroille ja joukkueille jollain tapaa esikuva ja tavoite, mitä kohti kaikki tekevät töitä, että pystyisivät haastamaan sen. Joukkue on täynnä hyviä pelaajia, kuten Topi Keskinen, Tuomas Ollila, Perparim Hetemaj, Jukka Raitala, Lucas Lingman ja Pyry Soiri. Muutamat poissaolotkaan eivät haittaa.

- HJK tulee Kotkaan todella sisuuntuneena, kun se hävisi KuPS:lle. Erittäin vaikea peli edessä, mutta toisaalta hienoin peli, mitä meidän seura voi vastaansa saada. Varmasti tulee iso tapahtuma. Joukkue odottaa innolla kamppailua, KTP:n kapteeni David Ramadingaye sanoo.

HJK kärsi edellisellä ottelukierroksella tosiaan kauden ensimmäisen tappionsa, kun KuPS oli vahvempi kotonaan maalein 2–1. Siitä huolimatta sarjan kärkipaikka on edelleen Klubin hallussa, mutta yhden ottelun vähemmän pelannut SJK voi tosin nousta ohi voittamalla rästipelinsä.

– Purimme pelin normaalisti ja aloimme valmistautua seuraavaan. Välillä – etenkin hävityn ottelun jälkeen – on hyvä, että seuraava matsi tulee nopeasti, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Tuoreimpana kotkalaisten jalkapallon seuraajien mielessä on puolestaan perjantaina kärsitty 2-4-tappio Valkeakoskella.

- Haka-peli oli kyllä kaksijakoinen. Päällimmäisenä on mielessä tosi iso ärsytys ja pettymys, kun menetimme johtoaseman ja loppujen lopuksi sitten hävisimme pelin. Eka puoliaika oli meiltä tosi hyvää pelaamista. Toiselle puoliajalle Haka vähän muutti kuvioitaan ja minun mielestäni me annoimme heille voiton, Ramadingaye kertaa.

KTP:llä on nyt viidestä pelistä neljä sarjapistettä.

- Meillä on sen verran pisteitä, mitä on ansaittu. Siihen on tyydyttävä tällä hetkellä, vaikka se ei kyllä tyydytä. Olisimme toivoneet, että pisteitä olisi enemmän, "Dave" toteaa.

- Nyt kun on tappio alla, on helppo sanoa, että olemme päästäneet liian helpolla maaleja. Varsinkin tuossa viime pelissä meille tehtiin liian helpolla osumia. Se ei tarkoita, että meidän maalivahti, puolustajat, keskikenttä tai hyökkääjät olisivat olleet huonoja vaan olemme kollektiivisesti joukkueena päästäneet liian helposti maaleja. Siitä on vastuu koko joukkueella.

Liigacupin kohtaamisessa isännät aloittivat pelin kovaa ja onnistuivatkin tekemään ottelun avausmaalin, kun Jack de Vries laukoi rangaistuspotkun Jesse Östin selän taakse. Myös huomenna HJK saa todennäköisesti varautua aggressiiviseen alkuun.

– Etenkin pelin alku on luultavasti Kotkalta aggressiivinen, ja siinä on paljon kontakteja. Emme saa olla yhtä kilttejä kuin Kuopiossa, vaan meidän täytyy vastata siihen, Koskela sanoo.

HJK:n Kotkaan matkaava kokoonpano varmistuu vasta pelipäivän aamuna. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Kevin Kouassivi-Benissan ja Valtteri Moren. Myös KuPS-ottelun avauksesta viime hetkillä sivuun jäänyt Bojan Radulovic on poissa kokoonpanosta. Hyökkääjä kävi magneettikuvassa, ja hänen tilannettaan seurataan päivä kerrallaan.

Perparim Hetemaj ja Miro Tenho lähestyvät pelikuntoa, mutta kaksikolla ei ole vielä tarpeeksi treenipäiviä alla. Georgios Kanellopoulos sekä pelikieltonsa kärsinyt Joona Toivio ovat olleet sairaana, joten heidän pelaamisensa on epävarmaa. Roope Riski sekä Kuopiossa avausjaksolla kentän jättänyt Aleksi Paananen ovat valmennuksen käytettävissä. Riskin paluu tulee kuitenkin tapahtumaan rauhallisesti: Kahdesta vammasta toipunut hyökkääjä on kellottanut viimeisen reilun vuoden aikana alle 100 peliminuuttia.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Pesonen Miika


KTP - HJK Arto Tolsa Areenalla tiistaina 9.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KTP:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut