AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-5-2

00

(0-0)

Yleisöä 2315

Ilves
4-3-3
vko.27 // 8.7.2023

KTP ja ilves jäivät maalittomaan (KTP-Ilves 0-0)

KTP ja ilves jäivät maalittomaan (KTP-Ilves 0-0)

Kuva: Mikko Mäkelä

Ilves vieraili lauantaina KTP:n vieraana Arto Tolsa Areenalla ja ottelu osoittautui ennakoidun tasaiseksi, ainakin tulostaululla.

Ottelun alku oli tarkkaa ja kamppailupainotteista, ja kotijoukkue KTP halusi heti alusta alkaen hyökätä nopeasti kohti Ilveksen maalia. Jo ensimmäisen kahden minuutin aikana Ilveksen Seydine N'Diaye oli pakotettu rikkomaan yhden miehen rynnistystä tehnyttä Willis Furtadoa ja ranskalainen katselikin keltaista heti ottelun alkuhetkillä.

Terävästi aloittanut Furtado oli ensimmäisestä merkittävästä maalintekoyrityksestä vastannut pelaaja, kun Kap Verden maajoukkuemies lähetti noin 25 metristä suoran vaparin kohti etutolppaa, mutta Otso Virtanen pystyi seuraamaan maalin ohi kiertäneen pallon katseellaan.

Noin vartin kohdalla Ilves alkoi saada otetta pelistä ja luotua pidempiä pallonhallintajaksoja, jotka alkoivat johtaa rangaistusalueelle murtautumisiin. Myös vastaprässipelaaminen oli hyvää ja Ilves alkoi saada pidennettyjä hyökkäysvaiheita. Yksi jakson parhaita paikkoja siunaantui Petteri Pennaselle, joka tuli toisesta aallosta parhaalle maalintekosektorille, mutta ensimmäisen kosketuksen sijoitus epäonnistui ja pallo pyöri pois päin maalista.

Ilveksen hyökkäyksiä alkoi tulla koko ajan tiheämpää tahtia ja etenkin yksi pelaaja tuntui jatkuvasti olevan kaiken vaarallisen hyökkäystoiminnan keskiössä. Santeri Haarala oli noin puolen tunnin kohdalla luonut useamman vaarapaikan kotkalaisten maalille ja laituri tuntui ajoittavan olevan kentällä täysin koskematon.

Puolen tunnin tultua täyteen Sande otti pelivälineen noin puolessa kentässä ja jätti kaksi vihreävalkopaitaa taakseen, edeten kohti KTP:n boksia ja vapauttaen Djair Parfitt Williamsin vasemmalta. Pallon kanssa näppärä laituri yritti avata laukaisukulmaa, mutta päätyi lopulta pelaamaan takaviistoon Pennaselle, jolla oli jo toinen kultainen paikka viedä vieraat johtoon, mutta tykitys kiersi ohi maalin. Laukaus oli Ilvekselle ottelun kuudes ensimmäisen puolituntisen aikana.

Kymmentä minuuttia myöhemmin Haarala oli nokikkain Rasmus Leislahden kanssa, mutta Ilves-paidassa vielä viime kaudella torjunut maalivahti vei ensimmäisessä kaksinkamppailussa pidemmän korren. Haarala pakotti Leislahden uuteen torjuntaan vielä hetkeä myöhemmin ja N'Diayella oli vielä jatkotilanteesta paikka tällätä puolivolleysta, mutta kotijoukkue puolusti uhrautuvasti.

Toisella jaksolla ensimmäinen huippupaikka tuli alle minuutin pelin jälkeen, kun Oiva Jukkola ryöväsi pallon keskikentällä ja kiihdytti pallo jalassaan kohti kotijoukkueen maalia. Jukkola siirsi taustalta nousseelle Adam Larssonille, joka lähetti vaarallisen matalan laukauksen/keskityksen maalin edustalle kohti Haaralaa, mutta pallo otti puolustuksesta pienen kimmokkeen ja meni yli päädystä kulmapotkuksi.

Ilves jatkoi painettaan noin kymmenen minuuttia toisen jakson alusta, mutta kotijoukkue alkoi pikkuhiljaa ottaa käytännössä ensimmäistä kertaa ottelussa pidempiä hallintajaksoja. Puoliajalla vaihdosta peliin tullut David Ramadingaye oli kotkalaisten kannalta paljon kaivattu piristysruiske ja taitava keskikenttä pelaaja loikin useita tilanteita Virtasen maalille.

Varman Virtasen johdolla Ilves kuitenkin selvisi suhteellisen rauhallisesti KTP:n painejaksosta ja pääsi tekemään oman tuplavaihtonsa 68. minuutilla, kun Larsson ja Jukkola tekivät tilaa Sebit James Ngorille ja Noel Hasalle.

Ngor oli vain pari minuuttia kentälle tultuaan aiheuttamassa päänvaivaa kotkalaisten puolustukselle, kun hyökkääjä karkasi pallon kanssa itsekseen kohti maalia ja ajoitti mainiosti syöttönsä taustalta nousseelle Haaralalle, mutta Leislahti pystyi jälleen nollaamaan Ilveksen kiireisimmän tilanteiden luojan.

Tapahtumia riitti ottelun loppuun asti, mutta Haaralan maalipaikka jäi kenties ottelun viimeiseksi todella laadukkaaksi lajiaan ja molempien joukkueiden selkeästä voitontahdosta huolimatta tulostaululle säilyi sitkeästi nollalukemat.