AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 2782

VPS
3-5-2
vko.27 // 7.7.2023

Ennakko: KuPS-VPS

Ennakko: KuPS-VPS

Kuva: APOLLO PHOTO

Kuopion Palloseuran Veikkausliigan ottelut jatkuvat lauantaina 8. heinäkuuta, kun Vaasan Palloseura saapuu Väre Areenalle.

KuPS jatkaa edelleen Veikkausliigan kärkipaikalla. 15 ottelustaan keltamustat ovat voittaneet 10, hävinnyt neljästi ja pelannut kerran tasan. 31 pisteellä Kuopion Palloseura on Veikkausliigan piikkipaikalla. Sarjataulukon muun kolmikon muodostavat HJK ja SJK, joilla molemmilla on 28 pistettä, jokseenkin SJK on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin kärkikaksikko.

Keltamustien päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee otteluun luottavaisin mielin, mutta samalla tiedostaa Vaasan Palloseuran pelin parantuneen viime kohtaamisesta.

- Varmasti tulee haasteellinen peli, sillä VPS oli todella hyvä Interiä vastaan ja on muutenkin parantanut peliään edellisen kohtaamisemme jälkeen. Meillä on myös ollut aika lyhyt valmistautumisaika peliin.

- Ei ole kuitenkaan mitään tekosyitä. Kun peli lauantaina alkaa, pitää olla valmis.

VPS etenee kohti KuPS-ottelua pitkän tappioputken katkaisseen FC Inter-kotipelin jälkeen. Vepsu esitti ottelussa suvereeneja otteita, ja viimein myös aukesi kuuluisa ketsuppipullo hyökkäysalueella. Raita onnistui maalinteossa jo kahdeksannella minuutilla, ja lopulta 90 minuutin jälkeen tulostaululle jäi lukemat 3–0.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo joukkueen saaneen itseluottamusta Inter-kotivoiton jälkeen.

- Tottakai voitto tuo rentoutta joukkueen sisälle, ja tällä hetkellä pelaajilla on vapautunut fiilis. Alkuviikon olemme ottaneet hieman rennommin mitä esimerkiksi viime viikolla. Pelasimme hyvän matsin ja kyseessä oli todella tärkeä voitto.

Vepsulla on tällä kertaa yhden pelin viikko, joka on antanut mahdollisuuden keskittyä pitkästä aikaa vain yhteen otteluun treeniviikon ohjelmassa. Treeneissä on käyty Nuorelan mukaan läpi perusasioiden parantelua, mutta myös KuPSin pelitapaa on analysoitu.

- Pitkästä aikaa meillä on niin sanotusti "ehjä" treeniviikko. Aika tiukkaa pelirupeamaa meillä on ollutkin, ja nyt olemme saaneet harjoitella kokonaisen viikon. Olemme harjoittaneet perusasioita yhä paremmaksi. Isossa kuvassa pelimme on toiminut hyvin jo pitkään, mutta koko ajan on pyrittävä parantamaan tekemistämme.

- Kyllä tiedämme, että KuPS.aa vastaan on puolustettava hyvin, jos meinaa pärjätä. Olemme käyneet puolustamista alkuviikosta läpi ja loppuviikosta taas hyökkäyspeliä. Nytkin pitää tehdä enemmän kuin yksi maali, jos aiomme voittaa, Nuorela toteaa.

Maarianhaminassa cupin ottelussa loukkaantunut Joona Veteli on varmuudella sivussa pidempään ja KuPS:lla on myös muutama muu poissaolo.

- Ei meillä paljoa loukkaantumisia ole, mutta vähän on niukkuutta pelaajarintamalla. Saamme kuitenkin hyvän joukkueen jalkeille lauantaina, Honkavaara vakuuttaa.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Rokka Oskari
4.ET: Vekkeli Minka


KuPS - VPS Väre Areenalla lauantaina 8.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut