AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

01

(0-1)

Yleisöä 4056

FC Lahti
4-3-3
vko.27 // 7.7.2023

Ennakko: HJK-FC Lahti

Ennakko: HJK-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

HJK palaa lauantaina Bolt Arenalle lähes kuukauden tauon jälkeen, kun Veikkausliigan 16. kierros tuo FC Lahden vieraaksi Töölöön.

HJK:n tappioton putki liigassa on jo yhdeksän ottelun mittainen, mutta näistä peräti kuusi on päättynyt tasan. Tasapeliputki on tällä hetkellä kahden ottelun mittainen, kun viime viikon molemmat vierasreissut (FC Haka ja FC Honka) päättyivät 1–1-tasapeleihin.

HJK:n hyökkäyspelaamisesta kaivataan lisää tehoja, jotta tasapelit saataisiin käännettyä voitoiksi. Esimerkiksi Honkaa vastaan Klubille tilastoitiin 27 boksietenemistä, kun joukkueen ottelukohtainen keskiarvo – joka sekin on ollut liigan korkein lukema – on kausina 2020–22 ollut 21 boksietenemistä.

– Pelimme ovat olleet koko ajan melko samanlaisia, kun vastustajat puolustavat syvällä kahdeksalla-yhdeksällä pelaajalla. Tällaisissa tilanteissa korostuu se, ettemme saa päästää yhtä helppoja maaleja kuin esimerkiksi Tapiolassa (Honkaa vastaan), jotta emme joudu jahtaajan asemaan, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Kun vastustaja lähestyy peliä noin, ei kentällä ole juurikaan isoja tiloja, joihin hyökätä. Meidän pitää maksimoida hyöty niistä harvoista hetkistä, kun tiloja syntyy esimerkiksi riiston jälkeen. Pallon yläpuolella olevien pelaajiemme liikkeiden täytyy olla täsmällisempiä. Talvi- ja alkukaudella olimme näissä hetkissä tehokkaampia.

Edellisellä kierroksella FC Lahti sai Hiihtikselle vieraakseen Kuopion Palloseuran. Joukkueet tekivät liki vuoron perään maaleja, mutta lopulta KuPS vei pisteet mukanaan lukemin 4—3. Matheus Alves iski kaksi pelitilannemaalia ja Altin Zeqiri yhden. Lahti sai ottelussa kauan kaivattuja onnistumisia hyökkäyspäässä, mutta toisaalta kuopiolaiset iskivät armotta lahtelaisten virheistä. Lahti valahti jo karsijanpaikalle sarjataulukossa.

Lauantain otteluun Lahti lähtee parantamaan puolustuspeliään. Arian Kabashi on kärsinyt pelikieltonsa, mutta Mikko Kuninkaan korttitili puolestaan täyttyi edellisessä ottelussa ja keskikenttämies on pelikieltoinen. Lisäksi varmasti sivussa ovat Pablo Andrade, Marius Könkkölä ja Lassi Järvenpää.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila odottaa yhtä kauden kohokohtaa huomisesta ottelusta.

– Tämä on yksi kauden kohokohdista. Kaikki pitävät vastustajaa ennakkosuosikkina, mutta me haluamme jotain mukaamme. Meidän pitää tehdä paljon töitä ja puolustaa paremmin kuin edellisessä ottelussa, jotta sitä kautta meillä on mahdollisuuksia, Mannila ennakoi.

Koskela puolestaan näkee HJK:n pelissä selkeitä pieniä asioita, joita parantaa.

– Kollektiivisesti meidän täytyy pysyä paremmin liikkeessä, jotta on mahdollisuus saada itsensä vapaaksi, ja tulla aggressiivisemmin sekä määrätietoisemmin boksiin vielä useammalla pelaajalla.

- Henkilökohtaisella tasolla tarvitsemme lisää laatua viimeisiin syöttöihin. Se ei ole helppoa, mutta usein siellä on joku jalka vapaana. Tarvitsemme myös lisää laukaisu-uhkaa boksin ulkopuolelta, koska se vaikuttaa siihen, miten vastustaja joutuu puolustamaan.

HJK:n pelaajatilanne on pysynyt ennallaan. Sivussa ovat varmuudella loukkaantuneet Valtteri Moren ja Oliver Pettersson. Lisäksi Joona Toivio on pelikiellossa.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Hyvönen Heini
4.ET: Roth Matti


HJK - FC Lahti Bolt Arenalla lauantaina 8.7. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut