AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-4-3

11

(0-0)

Yleisöä 3311

SJK
3-5-2
vko.26 // 30.6.2023

Ennakko: Ilves-SJK

Ennakko: Ilves-SJK

Kuva: Mika Alavesa

Ilves pelaa lauantaina viikon toisen ottelunsa Veikkausliigassa, kun Seinäjoen Jalkapallokerho saapuu Ratinaan haastamaan keltavihreitä sarjapisteistä.

Ilves kärsi tiistain täydellä liigakierroksella tappion 2-1 lukemin FC Interin vieraana ja samalla katkesi joukkueen kahdeksan ottelun mittainen tappioton putki.

Koko alkukauden ilman tappioita puolestaan pelannut SJK joutui myös viimein kohtaamaan tappion, kun AC Oulu haki pisteet Seinäjoelta tiistaina. SJK:n komea tappioton putki sivusi kauden 2014 ennätystä, ja venyi 11 pelin pituiseksi. Kaikki kärkijoukkueet menettivät tiistain kierroksella pisteitä, ja nyt KuPS, HJK ja SJK ovat kaikki yhden pisteen sisällä. SJK:lla on kuitenkin kaksi peliä vähemmän pelattuna. Nyt lauantaina lähdetään hakemaan paluuta voittokantaan Ilveksen kustannuksella.

– On paras mahdollinen tapa lähestyä viikon toista peliä näyttämällä joukkueen luonnetta. Meillä on alla ensimmäinen tappio, minkä tiesimme joskus tulevan, mutta olisimme voineet tehdä asioita siinä pelissä paremmin, pohtii SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez tulevaa ja tiistaina pelattua ottelua.

– Meillä oli mahdollisuus voittaa se ottelu, ja tehdä asioista itsellemme entistä parempia. Mutta meidän tilanteemme sarjassa ei pahemmin muuttunut, vaan olemme edelleen loistavassa paikassa.

Gómez uskoo, että tappio on sisuunnuttanut SJK:n joukkueen sopivasti lauantaiksi.

– Nyt lauantaina, kuten sanoin, on paras mahdollinen paikka näyttää meidän luonnettamme, mennä sinne ja näyttää miten paljon halua ja nälkää meillä on ottaa ne kolme pistettä. Ja tehdä se mahdollisimman nopeasti, toteaa Gómez.

Ilves on ottelussa ilman Lauri Ala-Myllymäkeä, joka joutui jättämään FC Interia vastaan pelin kesken lihasvamman vuoksi. Muutama muu Ilves-pelaaja palautuu pienistä kolhuista, mutta Ala-Myllymäkeä lukuunottamatta joukkue on lauantaina lähes täydessä vahvuudessaan.

Tiistain ottelusta SJK:lta puuttuivat keskikenttäpelaaja Diego Rojas ja puolustaja Terry Yegbe. Debyytin puolestaan pääsi tekemään SJK Akatemiasta nostettu Weslen Júnior. Rojas on sivussa edelleen loukkaantumisen vuoksi, mutta hän pystynee aloittamaan harjoittelun taas ensi viikon aikana. Yegbe puolestaan on parhaillaan käynnissä olevissa Afrikan U23-ikäluokan mestaruuskilpailuissa Ghanan U23-maajoukkueen mukana.

SJK:n uusi maalivahti Krisjanis Zviedris saa peliluvan vasta siirtoikkunan aukeamisen jälkeen, eli 13.7. Arsenaliin sovitusti kesän siirtoikkunassa palaava lainamaalivahti Ovie Ejeheri, on edelleen mukana tässä ja ensi viikon ottelussa Honkaa vastaan.

Lauantain ottelu Ratinassa on Ilves Futis-Liigan kutsuottelu ja kaikki Suomen suurimman kortteliliigan pelaajat on kutsuttu otteluun kannustamaan Ilvestä.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Vihreävuori Riku
4.ET: Mäkinen Kalle


Ilves - SJK Ratinan stadionilla lauantaina 1.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, SJK:n verkkosivut