AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 2052

VPS
3-4-3
vko.26 // 26.6.2023

Ennakko: FC Honka-VPS

Ennakko: FC Honka-VPS

Kuva: Apollo Photo

FC Honka palaa juhannuksen jälkeen pelikentille tiistaina 27.6. Vastaan Tapiolan urheilupuistossa asettuu silloin VPS.

Honka lähtee kauden neljänteentoista Veikkausliigaotteluunsa sarjan sijalta viisi. Pisteitä kasassa on kuusitoista, neljän voiton, neljän tasapelin ja viiden tappion myötä. Ennen maajoukkuetaukoa Honka pelasi vieraissa 1-1 tasapelin Ilveksen kanssa.

Keskiviikkona se pelasi Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelun Honka Akatemiaa vastaan. Edustusjoukkue nappasi jatkopaikan lukemin 5-1, kun Florian Baak, Aldayr Hernández, Lucas Kaufmann, Arez Goshnaw ja Dario Naamo onnistuivat maalinteossa. Cup-ottelun jälkeen joukkue on pitänyt muutaman vapaapäivän jalkapallosta. Harjoituskentille palattiin sunnuntaina.

– Lepo oli sekä henkisesti, että fyysisesti erittäin tärkeää. Odotan VPS-ottelusta levon jälkeen kovatempoista. Kolme pistettä jää Tapiolaan palloa hallitsevalla ja kliinisellä esityksellä, Honka-hyökkääjä Otso Koskinen summaa.

Honka on tunnettu pallonhallinnastaan, mutta VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorelan mukaan espoolaisten aseet ovat sen lisäksi nopeissa hyökkäyksissä. Vepsun paljon kaivattu tehokkuus hyökkäysalueella on saatava kuntoon, jotta vaasalaiset poistuvat vieraskentältä kolmen pisteen kera.

- Ottelussa varmasti tulee myös jaksoja, joissa Honka pitää enemmän palloa pidempään, joten meidän on oltava kompakteja ja puolustettava kärsivällisesti. Toisaalta Hongan aseet ovat hyökkäyspelaamisessa olleet nopeat hyökkäykset, joissa meidän on oltava hereillä. Uskon, että meillä tulee omat selvät saumamme hyökätä ja tehdä maaleja. Siihen vaaditaan tietysti laatua, Nuorela toteaa.

Nuorela ennakoi tiukkaa taistelua, ja odottaa mielenkiinnolla, miten Honka tulee toteuttamaan pelitapaansa.

- Tiukka ottelu tulee, se on varma. Honka on totuttu näkemään pallonhallintajoukkueena, mutta kuitenkin vaarallisimmillaan joukkue on ollut nopeissa tilanteenvaihdoissa. Se on selvä asia, mihin meidän on oltava valmiita. Mielenkiintoista nähdä, miten Honka tulee otteluun sisään.

- Olemme tottuneet näkemään todella aggressiivista ja rohkeata prässipeliä, mutta taas viime peleissä joukkue on passivoittanut pelaamistaan ja pudottanut pakkaa alemmas. Odotamme innolla tiistain ottelua, Nuorela summaa.

Honka ja VPS kohtasivat tällä kaudella jo kertaalleen aiemmin. Vaasassa pelattu ottelu jäi maalittomaksi, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa sen voittamiseen.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Mantere Juuso
4.ET Kontinen Joona

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko tiistain kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Honka - VPS Tapiolan Urheilupuistossa tiistaina 27.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, VPS:n verkkosivut