AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 3714

IFK Mariehamn
5-3-2
vko.26 // 26.6.2023

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

Kuva: IFK Mariehamn

Kuopion Palloseuran kausi Veikkausliigassa jatkuu maajoukkuetauon jälkeen tiistaina, kun keltapaidat isännöivät kotikentällään Väre Areenalla IFK Mariehamnia.

Ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä. Kuopion Palloseura lähtee tiistai-illan kamppailuun sarjan kärkipaikalta ja ottelussa on jaossa tärkeät pisteet mestaruustaistelua ajatellen.

Joukkueet kohtaavat toisensa tällä kaudella toista kertaa. Vappuaattona Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla pelatussa ottelussa keltamustat ottivat vaikean ensimmäisen nelivitosen jälkeen puhtaan 0–2 voiton. Kuopion Palloseuran maaleista vastasi kohtaamisessa Urho Nissilä ja Seth Saarinen.

- Edelliset pelit on unohdettu ja nyt fokus on tässä ottelussa, KuPS-luotsi Jani Honkavaara sanoo.

IFK Mariehamnin alkukausi ei ole tuloksellisesti sujunut toivotusti, mutta joukkue on toisaalta napsinut pisteitä myös sarjataulukon kärkipään joukkueilta. Pistejahtia ovat vaikeuttaneet myös kentältäpoistot ja Grönvitt on joutunut turhan usein taistelemaan vajaamiehisenä.

- Yllätysvalmis joukkue vastassa, IFK Mariehamn on aina vaarallinen vastustaja ja taistelee tietyllä tavalla olemassaolostaan ja tarvitsee pisteitä. Saamme taas täyden päivätyön tehdä ja esittää parastamme

- IFK on tosi dynaaminen ja hyökkää vastaa tosi nopeasti.

KuPS:n tilanne pelaajiston suhteen on Honkavaaran mukaan vähintäänkin kohtuullinen.

- Kaikki kunnossa, muutama poissaolo on, mutta ei mitään dramaattista, "Honsu" kuittaa.

IFK Mariehamnilta ovat tiistaina edelleen sivussa pitkäaikaispotilaat Patrik Raitanen ja Olawale Tehe. Aly Ndom ja Mikko Sumusalo puolestaan sovittavat punaisten korttien myötä saamiaan pelikieltojaan, eivätkä ole myöskään käytettävissä.

- Sen lisäksi Daniel Enqvistillä on vamma, joka pitää hänet sivussa tiistain ottelusta, Grönvittin päävalmentaja Daniel Norrmén kertoo.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Leppänen Veli-Matti
AET 2 Aravirta Jan-Peter
4.ET Munukka Antti

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko tiistain kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

KuPS - IFK Mariehamn Väre Areenalla tiistaina 27.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut