AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3
#19 Järvinen #16 Jyry

21

(1-0)

Yleisöä 3012

Ilves
4-3-3
#10 Larsson
vko.26 // 26.6.2023

Ennakko: FC Inter-Ilves

Ennakko: FC Inter-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Ilves jatkaa taistelua kokoajan merkittävämmistä Veikkausliigapisteistä Turussa FC Interin vieraana.

Heti juhannuksen jälkeisen viikon tiistaina pelattava ottelu on molemmille joukkueille merkittävä, sillä ottelutahti ei ole hellittämässä ja peräkkäiset voitot liigapeleissä saattavat hyvin riittää nostamaan kumman tahansa lähemmäs korkeampia sijoituksia.

Ilves on pelannut neljä viimeisestä viidestä liigaottelustaan tasan, mutta ei ole hävinnyt pääsarjassa sitten 13.5. SJK:n vieraana tulleen 1-0 tappion.

Inter lähtee otteluun yhden maalin verran Ilvestä paremman maalieronsa (Inter 14:12 vs. Ilves 12:11) turvin sarjataulukon kuudentena, ja Ilves sijan perässä seitsemäntenä.

Turkulaiset ovat tulostensa puolesta olleet vahvassa vireessä. Viidestä edellisestä Veikkausliigaottelusta on irronnut kaksi tasapeliä, IFK Marienhamnia vastaan 23.5. ja ennen maaottelutaukoa 1-1 tasuri AC Oulun vieraana, joiden väliin mahtui kolmen ottelun voittoputki. Pitkään kotikentällään tapahtuneen katsomoremontin valmistumista odotelleet turkulaiset onnistuivat voittamaan kaikki kolme peräkkäistä kotiotteluaan FC Hakaa, FC Honkaa ja KTP:ta vastaan.

Interillä on kevään keskinäisestä kohtaamisesta niin sanotusti kalavelkoja maksamatta. Valkeakoskella pelattu ottelu päättyi tuolloin Ilveksen maalin voittoon lukemin 2-1. Ottelusta teki kitkerän, hukattujen maalipaikkojen lisäksi, Timo Stavitskin hylätty maali. Vaikka menneet ovat menneitä, niin varmasti Inter hyökkää täynnä tarmoa tiistaina kotikentälleen. Alla on kaiken kukkuraksi putoaminen Suomen Cupista, joten nälkää ja motivaatiota on lupa odottaa Jarkko Wissin suojateilta.

Inter-kapteeni Tommi Jyry kertoi ottelun lähtökohdat.

– Mielestäni meillä on paljon näytettävää tuon viime Cupin pelin jälkeen. Se oli ihan täysi rimanalitus meiltä. Meillä on vain yksi suunta, ja se on ylöspäin. Kyllä meidän pitää näyttää taas kotiyleisölle, että olemme paljon parempi futisjoukkue kuin siinä pelissä, perheensä kanssa juhannusta rauhassa mökkimaisemissa viettänyt Jyry kommentoi.

Kuten aiemmin todettua, viime Ilves-kohtaaminen meni pipariksi.

– Se oli meidän yksi kauden huonoimmista peleistä. Oli vaikea matsi, mutta silti meinasimme saada pisteen mukaan. Kotona pitää pystyä pelaamaan paljon paremmin ja uskon, että teemmekin sen huomenna. Hyvillä fiiliksin kohti ottelua.

Miten tulos käännetään tällä kertaa Sinimustien kolmeksi sarjapisteeksi?

– Haluamme pelata viihdyttävää futista ja puolustaa hyvin omaa maalia. Pidetään nollat ja tehdään itse muutama maali, niin eiköhän se sillä hoidu, kippari toteaa.

Tuttuja vastustajia tiistaina kohtaavalla Ilveksellä on käytössään käytännössä täysivahvuinen pelaajisto. Seydine N'Diaye ei ollut maaottelutauon jälkeen kokoonpanossa vielä cupin ottelussa KPV:ta vastaan ja samaisessa ottelussa Lauri Ala-Myllymäki joutui jättämään ottelun kesken varotoimenpiteenä.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Hyöty Eerik
AET 2 Kemppinen Antti
4.ET Stenman Samuli

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko tiistain kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Inter - ilves Veritas Stadionilla tiistaina 27.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut