AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 2845

FC Haka
5-2-3
vko.23 // 10.6.2023

Ennakko: FC Lahti-FC Haka

Ennakko: FC Lahti-FC Haka

Sunnuntai on pelipäivä ja Jalkapallopäivä. FC Lahden kaksi härkäviikkoa tulee päätökseen sunnuntaina kotikentällä. Vieraaksi lahtelaiset saavat europeleihin valmistautuvan perinteisen FC Hakan.

FC Lahti on pelannut jo seitsemän voitotonta ottelua sarjassa putkeen. Lahden peliesityksissä on kuitenkin ollut valonpilkahduksia, sillä joukkue on kyennyt luomaan maalipaikkoja jopa HJK:n kaltaista huippujoukkuetta vastaan. Myös nousu Tampereella kahden maalin takaa tasapeliin tuo joukkueelle itseluottamusta.

Edellisellä kierroksella Haka taisteli kotonaan tasapelipisteen Ilvestä vastaan 1-1-tuloksella ja Lahti puolestaan hävisi kotonaan HJK:lle 1-2.

– Heillä on ehkä vähän samoja ongelmia kuin meillä, eli pisteitä ei tule, vaikka peliesitykset eivät välttämättä niin huonoja olisikaan, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio näkee seuran sivuilla.

Haka joutuu lähtemään sunnuntain otteluun ilman isoja minuutteja pelannut Ryan Mahutaa, sekä Janne-Pekka Lainetta, joiden molempien korttitili täyttyi Ilves-ottelussa. Tainio ei kuitenkaan näe tässä ongelmaa, sillä poissaolot kuuluvat lajiin.

– Molemmat pelanneet paljon alkukaudesta, mutta nyt on muiden näyttöpaikka. Loukkaantumisia ja poissaoloja tulee aina, niin ei aiheuta sen suurempaa ongelmaa.

Positiivinen uutinen sen sijaan on se, että Stavros Zarokostas palaa kokoonpanoon huilattuaan loukkaantumisesta johtuen edelliset neljä ottelua. Sen sijaan Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe ovat edelleen sivussa. Muutoin valmennuksella on koko pelaajisto käytössään.

Sunnuntain otteluun FC Lahti puolestaan joutuu lähtemään ilman pitkäaikaispotilaita Eemeli Virtaa, Lassi Järvenpäätä ja Pablo Andradea. Marin Ljubić on suurella todennäköisyydellä sivussa vielä sunnuntain ottelusta ja Marius Könkkölän paluu kokoonpanoon menee heinäkuulle.

Sunnuntai-illan ottelu päättää tiukan ottelurupeaman, minkä jälkeen edessä on parin viikon mittainen ottelutauko. Tainio joukkoineen haluaakin ehdottomasti katkaista voitottoman putken ja päästä voiton myötä ansaitulle tauolle.

– Viimeisestä voitosta on pitkä aika ja tarkoitus päättää tämä pelirupeama hakemalla Lahdesta voitto. Vastustajalla varmasti samat ajatukset, mutta kyllä me voittamaan lähdetään.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Leppänen Veli-Matti
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Leino Mikko

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko sunnuntain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Lahti - FC Haka Lahden Stadionilla sunnuntaina 11.6. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden ja FC Hakan verkkosivut