AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

11

(0-0)

Yleisöä 2375

FC Honka
4-3-3
vko.23 // 10.6.2023

Ennakko: Ilves-FC Honka

Ennakko: Ilves-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

Ilves juhlistaa sunnuntaina ensimmäistä kansallista Jalkapallopäivää Ratinassa FC Honkaa vastaan pelattavan Veikkausliigaottelun merkeissä.

Ilves on pelannut Veikkausliigassa 10 ottelua (keräten 13 sarjapistettä), kaksi peliä Honkaa vähemmän, ja keltavihreillä on sunnuntaina voitolla mahdollisuus nousta sarjataulukossa espoolaisten ohi.

Keltamustat nappasivat tärkeän voiton viime kierroksella, kun IFK Mariehamn kaatui Tapiolan urheilupuiston nurmella 2-1. Honka käänsi ottelun voitokseen aivan alussa syntyneet vieraiden johto-osuman jälkeen, kun Ville Koski ja Clésio onnistuivat maalinteossa.

– Voitto oli meille hyvin tärkeä. Joukkueen asenne takaiskumaalin jälkeen oli todella hyvä, emme luovuttaneet ja pelasimme erityisesti avausjaksolla hyvää jalkapalloa. Sitä meidän tulee tehdä sunnuntainakin, pelata kaikki yhdessä, toppari Honka-toppari Aldayr Hernández sanoo.

Kauden neljännen maalinsa laukonut Clésio nousi samalla Hongan sisäisen maalipörssin kärkeen. Kevin Jansenilla on tilillään kolme maalia.

Honka on kerännyt toistaiseksi kahdestatoista ottelustaan viisitoista pistettä ja löytyy sarjataulukon sijalta viisi. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Ilves on kaksi sijaa ja kaksi pistettä keltamustia perässä, sijalla seitsemän.

Ilveksen tappioton putki kaikissa kilpailuissa on tällä hetkellä kuuden ottelun mittainen alkaen 17.5. Cup-voitosta NoPS:a vastaan, mutta viimeisessä neljässä liigaottelussaan joukkueen on ollut kolme kertaa tyytyminen tasapelipisteeseen. Edellä mainittu ajanjakso on pitänyt sisällään useita hyviä peliesityksiä, mutta harmittavan usein täysi pistepotti on jäänyt haaveeksi, kun vastustajat ovat tulleet tappioasemasta pisteille.

– Ilves on aggressiivinen joukkue ja heillä on paljon hyviä pelaajia. Näemme varmasti hyvän ottelun, mutta pyrimme ottamaan mukaamme hyvän tuloksen, Hernández toteaa.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Määttänen Janne
4.ET Kontinen Joona

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko sunnuntain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

Ilves - FC Honka Ratinan Stadionilla sunnuntaina 11.6. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Hongan verkkosivut