AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

21

(1-0)

Yleisöä 2468

KTP
3-5-2
vko.23 // 6.6.2023

Ennakko: FC Inter-KTP

Ennakko: FC Inter-KTP

Kuva: Tara Jaakkola

Veikkausliiga jatkuu FC Interin osalta keskiviikkona kotiottelulla, kun joukkue saa Veritas Stadionille vieraakseen sarjanousija KTP:n.

Inter on kääntänyt vaikean alkukauden voitokseen ja nyt viimeisen parin viikon aikana peli on kotikentällä kulkenut. Kolme kotiottelua liigassa ovat menneet ilman tappioita. IFK Mariehamnin kanssa pelatun tasapelin jälkeen turkulaiset ovat voitokkaasti jättäneet nollille sekä FC Hakan että FC Hongan. Tekeminen kentällä on näyttänyt peli peliltä paremmalta.

Myös vastustaja tulee keskiviikon kamppailuun varmasti virtaa täynnä, kun alla on maalin voitot vieraissa FC Hongasta ja kotoa Vaasan Palloseurasta. Vihreävalkoisten tehopelaajat ovat olleet runkosarjan avauspuolikkaalla neljän maalin Willis Furtado ja kolmen maalin Mika.

Interin kokenut toppari Juuso Hämäläinen kertoi ottelun aattona omat ennakkotunnelmansa.

– Jatketaan siitä, mihin jäätiin. On ollut nyt kaksi peliä hyvää tekemistä. Nollat omissa, tehdään maaleja ja yleisö viihtyy. Jatketaan siitä, "Jupi" heitti toiveen ilmoille.

– Onhan se aika kiva voittaa. Sitähän varten tätä lajia pelataan, että voitetaan. Kyllä sen aina huomaa, että treeneissä on parempi meininki, kun voittoja tulee.

Edellisessä pelissään KTP puolestaan kaatoi Vaasan Palloseuran äärimmäisen tiukassa taistossa 1-0.

- VPS oli tosi kova joukkue. Se on ollut kauden aikaisemmissa peleissä hyvin mukana ja hallinnutkin monta peliä, mutta ei vain ole pannut palloa pussiin.

- Tiesimme, että siitä tulee tosi tiukka matsi. Pienten marginaalien peli ja ratkeaa jommassakummassa boxissa. Kaksi hyvää joukkuetta taisteli voitosta, puolusti omaa boxiaan tiiviisti ja hyökkäsi monella pelaajalla, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti muisteli KTP-VPS -peliä.

KTP on nyt onnistunut pitämään nollan omassa puolustuspäässä jo kahdesti peräkkäin liigassa. Kolme tuntia maalinsa puhtaana pitänyt KTP joutuu Turkuun ilman toppari Lassi Nurmosta ja keskikenttäpelaaja Gabriel Sandbergia, jotka saivat varoitustilinsä täyteen Vaasa-kamppailussa.

- Harmillista, että Nurmos ja Sandberg ovat pelikiellossa ja pois seuraavasta pelistä, mutta muiden pitää sitten nousta niille paikoille.

Joka tapauksessa sarjanousija lähtee luottavaisin mielin Turun-otteluun, jonka jälkeen runkosarja on kotkalaisjoukkueen osalta puolivälissä.

- Tietysti tässä on nyt pari voittoa alla, joten voimme mennä hyvällä itseluottamuksella. Pystymme pelaamaan joka joukkuetta vastaan tasaisia pelejä.

- Jokainen peli on pienten marginaalien peli. Niin se tulee keskiviikkonakin olemaan. Tuntuu, että toistan itseäni koko ajan, kun jokainen peli on tosi kova. Ei se muutu siitä nytkään. Yritetään taas treenata, laittaa kaikki likoon ja katsoa mikä on tulos.

KTP yhdistetään vuosi toisensa jälkeen työteliäisyyteen. Tämän vuoden versio kotkalaisista ei rajoitu pelkkiin juoksumetreihin ja vahvoihin kaksinkamppailuihin.

– Heillä on nyt myös tosi taitavia yksilöitäkin, ja on myös työteliäs. Ihan viihdyttävä jengi varmasti vastassa, Hämäläinen puntaroi.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Määttänen Janne
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Sario Einari

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikon kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Inter - KTP Veritas Stadionilla keskiviikkona 7.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, KTP:n verkkosivut