AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2

22

(2-0)

Yleisöä 1820

FC Lahti
4-4-2
vko.22 // 2.6.2023

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

Ilves isännöi lauantaina FC Lahtea Ratinan stadionilla pelattavassa Veikkausliigaottelussa, jossa kotijoukkue hakee toista peräkkäistä pääsarjavoittoaan ja kaikissa kilpailuissa kolmatta.

Ilves on voittanut neljästä viimeisestä ottelustaan kolme, joista kaksi tuli Suomen Cupissa ja välissä pelattiin tasapeli HJK:a vastaan. Ilves on siis pelannut kaikissa kilpailuissa neljä tappiotonta ottelua.

Jopa voittoja ja sarjapisteitä tärkeämpi seikka edellisistä neljästä peliesityksestä lienee joukkueen ilmiselvästi parantunut pelillinen ilme. Ilves on saanut HJK-ottelusta lähtien säännöllisesti pallonriistoja palkinnoksi prässipelaamisestaan ja pystynyt hyökkäämään suoraviivaisemmin, nopeammin ja useamman pelaajan voimin kohti vastustajan boksia.

Lauantain Lahti-taisto on Ilvekselle kolmas viikon sisään ja tiuha ottelutahti asettaa omat haasteensa niin fyysisesti kuin pelillisesti

- Aina pidettävä mielessä, että kun on vain kaksi huilipäivää, niin pitää löytää vielä tarkemmin ne oikeat hetket milloin prässätään ja milloin ollaan yhtenäisiä (puolustaessa). Kollektiivin merkitys korostuu vielä enemmän, kun voi olla pientä väsymystä, mutta meillä ei sinänsä ole tarvetta muuttaa omaa juttua.

- Tasainen ottelu tiedossa ja koitetaan olla teräviä vastustajan maalin edessä. Nyt on tiukka puristus, Lahti seuraavana, sit mennään Hakan vieraaksi ja sitten Honka-matsi, niin mennään pelin kerrallaan, paketoi Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kiireisestä viikosta.

FC Lahdella on ollut tuloksellisesti vaikea jakso. Toisaalta Lahti on kyennyt luomaan paljon hyviä maalipaikkoja viime otteluissa, mutta verkkoon asti pallo on mennyt vain kertaalleen. Se tapahtui edellisessä liigaottelussa AC Oulua vastaan, kun Onni Hänninen vei Lahden johtoon uransa ensimmäisellä pääsarjamaalilla. Oululaiset veivät lopulta pisteet mukanaan pohjoiseen 2—1-voitollaan. Lisäksi Lahti kärsi Suomen Cupissa tappion Ykkösessä pelaavalle Helsingin IFK:lle.

Lauantain otteluun Lahti lähtee katkaisemaan voitotonta putkeaan. Vaikean jakson aikana myös sarjasijoitus on valahtanut alemmas ja Lahti löytyy tällä hetkellä karsijan paikalta. Lahtelaiset ovat tosin pelanneet muutaman ottelun vähemmän kuin suurin osa muista joukkueista. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannilan mukaan joukkue on kyennyt palautumaan hyvin härkäviikon rasituksesta.

– Vastustaja on pelannut vahvoja pelejä ja heillä on ollut vahvoja hetkiä otteluissa. Heillä on paljon henkilökohtaista taitoa ja he ovat fyysinen joukkue. Meidän pitää saada omaa peliämme kehitettyä ja luotua maalipaikat. Lisäksi meidän pitää saada puolustettua hyvin koko ottelun ajan. Olemme palautuneet hyvin ja pelaajat pääsevät tuoreilla jaloilla peliin. Se antaa meille mahdollisuuksia näyttää parasta osaamistamme, Mannila kertoo.

Lauantain ottelusta FC Lahdelta puuttuvat varmasti pitkäaikaispotilaat Eemeli Virta, Lassi Järvenpää ja Pablo Andrade. Lisäksi Bubacar Djaló on korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa.

Lauantain Veikkausliigaottelu on myös juhlaottelu. Seura juhlistaa 6000 jalkapalloilevan Ilves-pelaajan rajapyykin täyttymistä, jonka kunniaksi Lahti-ottelussa otteluliput B-katsomoon 6 euron hintaan. Ratinassa on lauantaina myös Happy hour, joka alkaa porttien auetessa tuntia ennen pelin alkua.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Siukkola Lassi

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

Ilves - FC Lahti Ratinan stadionilla lauantaina 3.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Lahden verkkosivut