AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-5-2
#10 Alves Furtado

10

(0-0)

Yleisöä 1949

VPS
3-5-2
vko.22 // 2.6.2023

Ennakko: KTP-VPS

Ennakko: KTP-VPS

Kuva: Juha Tamminen

Yhdeksästä ottelustaan yhtä monta pistettä Veikkausliigassa ottanut KTP kohtaa Vaasan Palloseuran erittäin tärkeässä kamppailussa Arto Tolsa -areenalla lauantaina.

VPS pelasi viime liigaottelunsa Tampereen Ilvestä vastaan kotikentällä. Vepsu sai ottelussa aikaan paljon maalipaikkoja, mutta joukkueen tehokkuus ontui hyökkäyspäädyssä. Peli ratkesi lopulta viimeisen vartin aikana huolimattomuusvirheisiin, joista Ilves rankaisi kovalla prosentilla. Ottelu päättyi Ilveksen 0–2 vierasvoittoon. VPS kuitenkin pelasi itselleen jatkopaikan Suomen Cupissa tiistaina kotikentällään, kun joukkue kohtasi Kakkosessa pelaavan OTP:n. Ottelu päättyi lopulta vaasalaisten 3-1 kotivoittoon.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen jatkopaikasta Suomen Cupissa, ja lähtee joukkueensa kanssa odottavaisin mielin kohti lauantain KTP-ottelua.

- Tuplapeliviikkoja vedetään koko ajan, eli siinä mielessä rankka pätkä menossa. Tältä viikolta tietysti tärkeä asia oli se, että menimme Suomen Cupissa jatkoon. Vähä nihkeätä oli alkuun, mutta lopuksi hoidimme homman tyylikkäästi. Tästä lähdetään kohti lauantain peliä, Nuorela toteaa.

Ensimmäistä kauttaan Veikkausliigassa pelaavalle KTP:n Gabriel Sandbergille VPS on luonnollisesti uusi tuttavuus.

- Rehellisyyden nimissä en todellakaan tiedä VPS:sta mitään muuta kuin, että se on viimeisenä liigassa, mutta jokainen joukkue tässä sarjassa on kova vastus. Meidän pitää olla parhaimmillamme ottaaksemme kolme pistettä kotiin, 21-vuotias keskikenttäpelaaja toteaa.

Veneziasta lainalla oleva ruotsalainen myöntää, että alkukausi ei ole KTP:ltä aivan parhaalla mahdollisella tavalla alkanut.

- Alku ei ole ollut sellainen, mitä toivoimme. Tavoitteemme oli korkeammalla kuin se, missä nyt olemme.

- Kuitenkin, kun otamme sen huomioon, että olemme sarjanousija, niin yhdeksän pinnaa on ihan ok. Ja senhän me tiedämme, että tulemme koko ajan paremmiksi ja paremmiksi.

Kotkalaiset ovatkin halukkaita näyttämään joukkueen kuuluvan Suomen korkeimmalle tasolle, eikä kotijoukkue varmasti tee peliä Vepsulle helpoksi hyökkäysalueella. Joukkue suoriutui varsin hyvin sarjan kärkikahinoissa olevia HJK:ta ja KuPSia vastaan, eikä KTP:tä kannata Nuorelan mukaan aliarvioida.

- Kotka on tähän mennessä jo osoittanut kuuluvansa liigaan. Joukkue on ottanut kovia pisteitä alkukaudella voittamalla Hongan vieraissa, sekä pelaamalla HJK:n ja KuPSin kanssa tasapelit. KTP on samantasoinen jengi, kun kaikki muutkin tässä sarjassa. He ovat tulleet sarjaan hyvin ennakkoluulottomasti ja pelanneet omannäköistä peliään.

- Odotan ennen kaikkea aika kovaa taistelua. Se on osa kotkalaista identiteettiä suhtautua intohimoisesti jalkapalloon, kuten meidänkin. KTP hyökkää aika suoraviivaisesti, mutta kun joukkue saa palloja yläalueella, yksilötaitoa löytyy hyvinkin paljon. Mielenkiintoisia pelaajia, mielenkiintoisia ulkomaalaisvahvistuksia on useampia, ja KTP:llä on omat vahvuutensa tulevassa pelissä, Nuorela ennakoi.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: De Casseres Christian
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Ali Fahad

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

KTP - VPS Arto Tolsa areenalla lauantaina 3.6. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KTP:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut