AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

30

(2-0)

Yleisöä 2140

FC Haka
5-4-1
vko.22 // 2.6.2023

Ennakko: KuPS-FC Haka

Ennakko: KuPS-FC Haka

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu lauantaina, kun FC Haka saapuu vieraaksi Väre Areenalle.

Sekä KuPS että Haka kaatuivat edellisellä kierroksella vieraskentillä. KuPS kaatui tiukan ottelun jälkeen sarjan kärkipaikalla olevalle SJK:lle ja Haka vastaavasti hävisi FC Interin vieraana 3–0.

Haka on ollut viime vuosien aikana kuopiolaisille haastava vastustaja. Viime kaudella joukkueet kohtasivat yhteensä neljä kertaa, joista kolme kohtaamista tapahtui Veikkausliigassa ja yksi Suomen Cupissa. Näistä kohtaamisista keltamustat voittivat kaksi, joskin toinen voitoista tuli Suomen Cupin välierissä rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kahdesta muusta kohtaamisesta Haka nappasi toisesta täydet kolme pistettä ja toisessa ottelussa pelattiin maaliton tasapeli.

- Hyvä ja hyökkäysvoittoine on joukkue vastassa. Hakalla on ollut vähän ongelmia oman pään tilkitsemisessä ja he ovat vähän muuttaneet ryhmitystä. Katsotaan mitä tulee meitä vastaan, mutta olemme valmistautuneet vähän kaikkeen, KuPS-luotsi Jani Honkavaara sanoo.

- Mielenkiintoinen peli tulossa. Muutamia säätöjä tehdään Hakaa vastaan, mutta ei mitään ihmeempää – keskitymme ennen kaikkea omaan peliin.

Voiton avaimet ovat Honkavaaran mielessä selvinä ja lähtevät puolustuspelaamisen onnistumisesta.

- Haka pelaa aika suoraviivaista jalkapalloa ja tulevat paljon samaa kaistaa. Meidän puolustuslinjan pitää olla valmiina ja toisaalta oman prässin pitää toimia, että saamme ohjattua Hakan vähän huonommille alueille.

Veikkausliigassa Haka on päästänyt alkukauden aikana eniten maaleja ja päävalmentaja Teemu Tainio painottikin viime ottelun jälkeen, että nyt siihen tulee muutos. Oulun cup-ottelussa nähtiinkin jo paljon jämäkämpää puolustuspelaamista, minkä myös Tainio myöntää.

– Puolustuspelaamisessa näkyi paljon hyviä juttuja. Melkein täydellistä, mutta silti vielä on paljon parantamisen varaa. Tarkoitus ei ole, että noin paljon hyökkäyksen kustannuksella ja siihen pitää löytää sellainen balanssi, mutta paljon hyviä juttuja ehdottomasti, Tainio toteaa Hakan verkkosivuilla.

KuPS:n hyökkäyksestä löytyy vaarallisuutta, joten tiivistä puolustamista todella tarvitaan. Tainio kuitenkin näkee, että laadukkaastakin joukkueesta löytyy paikat mihin iskeä.

– Tulikuuma joukkue, joka on esittänyt hyökkäyssuuntaan olevansa erittäin vaarallinen. Paljon hyviä, laatupelaajia joukkue täynnä, joten paha paikka vierailla just nyt. On selvää, että meidän puolustuspelaaminen pitää olla hyvää nyt, mutta kyllä heiltäkin löytyy juttuja, heikkouksia mitä pitää hyödyntää.

– Meillä on tässä vuosien varrella ollut Kuopiossa hyviä tuloksia, niin lähdetään hakemaan pisteitä sieltä.

Hakan loukkaantumistilanne on säilynyt ennallaan, eli Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe ovat odotetusti sivussa. Samoin on myös edelleen Stavros Zarokostas, jonka odotettiin olevan jo Kuopiossa mukana, mutta näin ei valitettavasti vielä ole.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Nummela Kalle

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

KuPS - FC Haka Väre Areenalla lauantaina 3.6. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.