AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2
#8 Ojala #16 Jyry

20

(1-0)

Yleisöä 2572

FC Honka
4-3-3
vko.22 // 2.6.2023

Ennakko: FC Inter-FC Honka

Ennakko: FC Inter-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

FC Interin kotiotteluiden putki jatkuu huomenna lauantaina, kun se saa vieraakseen FC Hongan.

Luvassa lienee jännittävä ottelu, kun kumpikin ylempään loppusarjaan povatuista joukkueista kaipailee täyttöä sarjataulukon pistesarakkeeseen.

Hongan saldo on kymmenestä pelistä 12 sarjapistettä. Joukkueen pelit ovat olleet liigassa kovin vähämaalisia, sillä heidän maalieronsa on 8-8. Sinimustat on kerännyt kuudesta ottelusta seitsemän pojoa, maalierolla 9-10. Voitolla Inter voisi kohentaa sarjasijoitustaan taas pari pykälää ja nousta Hongan tuntumaan.

Vastus ei ole kuitenkaan helppo. Sen sai myös aiemmin tällä viikolla kokea HJK, jonka tie tyssäsi Suomen Cupissa rangaistuspotkujen jälkeen, keltamustien oltua etevämpi joukkue. Inter rallatteli jatkoon tällä viikolla Cupissa puolestaan reservijoukkueensa kustannuksella maalein 8-0, joten muutama veikkonen sai lisää onnistumisen fiiliksiä kyseisessä pelissä.

Interin ykköskassarina kevään peleissä torjunut Eetu Huuhtanen kertoo tulevan ottelun lähtökohdat.

– Meillä on ihan hyvät lähtökohdat otteluun, varsinkin kun kolme pelattua kotipeliämme ovat olleet ihan hyviä. Etenkin Haka-ottelussa olimme sillä tasolla, millä mielestäni pitää olla, jotta voimme olla korkealla tässä sarjassa. Jos siitä jatkamme, niin varmasti tulee hyvä huomisesta pelistä, Huuhtanen arvioi.

Hongalla on tosiaan alla itseluottamusta taatusti nostanut voitto HJK:sta Suomen Cupissa. Myös Veikkausliigassa Honka hamuaa voittoja.

– Inter on hyvin organisoitu joukkue. Heillä on hyviä hyökkääviä pelaajia ja he ovat nopeita vastahyökkäyksissä. Odotan vaikeaa ottelua, jossa meidän tulee löytää ratkaisut hyökkäyksissä ja pitää tasapaino, Honka-maalivahti Maksim Rudakov toteaa.

Honka myi kauden kynnyksellä, viime sesongin maalitykkinsä, Agon Sadikun. Tulijapuolella mielenkiintoisin nimi lienee Roman Eremenko, joka on kärsinyt jo debyyttiottelussaan hankkimansa pelikiellon. Interiä vastaan pelikiellossa on vuorostaan Aldayr Hernandez, jonka varoitustili on täyttynyt.

Huuhtasen mukaan vierailijoilta löytyy kykyä aiheuttaa hankaluuksia puolustuksille, vaikka alkukausi on ollut odotettua nuhaisempi.

– Siellä on taitavia pelaajia ja hyviä 1 vs 1 -pelaajia. Haastovoimaa löytyy ja pelaajia, jotka pystyvät viimeistelemään boksista suht hyvin. Ihan hyvä jengi he ovat hyökkäyssuuntaan,

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Stenman Samuli

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Inter - FC Honka Veritas Stadionilla lauantaina 3.6. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Hongan verkkosivut