AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1208

HJK
4-4-2
vko.21 // 27.5.2023

HJK:n hallinta ei tuonut tulosta (IFK Mariehamn-HJK 0-0)

HJK:n hallinta ei tuonut tulosta (IFK Mariehamn-HJK 0-0)

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn ja HJK päätyivät lauantaina Wiklöf Holding Arenalla maalittomaan tasapeliin.

Klubi hallitsi koko pelin ajan palloa, eikä kotijoukkue oikeastaan pystynyt luomaan minkäänlaista uhkaa hyökkäyssuuntaan. Toisaalta Klubilla oli suuria vaikeuksia murtaa IFK:n puolustusblokkia. Parhaiten HJK pääsi paikoille laitojen kautta keskityksillä. Klubi loi riittävästi tekopaikkoja maalin tekemiseen, mutta IFK:n kassari Otto Hautamo piti Veikkausliiga-debyytissään maalinsa puhtaana.

IFK sai oikeastaan ottelun parhaat paikkansa heti pelin alussa. Reilun kympin kohdalla IFK sai hyvältä tontilta vapaapotkun. Jamie Hopcutt laukoi vaparista niukasti ohi maalin. Maalinsuulla ensimmäisen nollapelinsä pelannut Dejan Iliev oli kuitenkin hyvin myös mukana tilanteessa.

Klubille aukesi ensimmäisellä puoliajalla muutama huippupaikka. Kärjessä koko pelin pelannut Bojan Radulovic pääsi lähietäisyydeltä yrittämään maalintekoa, ja heti perään vielä Kai Meriluoto kokeili, mutta Hautamo venyi kahdesti pallon eteen ja selvitti tilanteet.

Puolen tunnin kohdalla Klubille aukesi ehkäpä pelin paras tekopaikka. Oikealla laidalla pääosin pelannut Topi Keskinen vaihtoi puolta Olusanyalle, joka syötti boksin sisällä toisella kosketuksellaan maalin eteen. Meriluoto laukoi suoraan syötöstä, mutta laukaus suuntautui Hautamoa kohti.

Toisella puoliajalla IFK:n hyökkäämisestä kertoi paljon Tucon epätoivoinen maalintekoyritys puolesta kentästä. Käytännössä IFK ei juurikaan päässyt hallitsemaan palloa Klubin kenttäpuoliskolla. Toisaalta kotijoukkue onnistui erinomaisesti puolustuksen lukitsemisessa. Keskusta oli tukossa, eikä HJK onnistunut luomaan toisella puoliajalla kovinkaan vaarallisia tekopaikkoja.

Klubi pääsi myös kokeilemaan pariin otteeseen hyvältä sektorilta vapaapotkuja, mutta ensimmäisellä Joona Toivion ja toisella puoliajalla vaihdosta sisään tulleen Santeri Hostikan laukaukset osuivat muuriin.

Yksi piste tarkoittaa sarjataulukon kannalta sitä, että HJK on toisena tasapisteissä KuPS:n kanssa. Sarjataulukon kärjessä on SJK, joka on kerännyt pisteen enemmän, mutta pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin HJK ja KuPS.