AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-4-3

02

(0-1)

Yleisöä 2815

SJK
3-4-3
vko.20 // 21.5.2023

Ennakko: KTP-SJK

Ennakko: KTP-SJK

Kuva: Mikko Mäkelä

Veikkausliigakautensa paremmin kuin koskaan aiemmin aloittanut Seinäjoen Jalkapallokerho on KTP:n seuraava vastustaja Arto Tolsa -areenalla tulevana maanantaina.

Tappiottomasti liigassa taivaltanut SJK on pelannut kuusi ottelua, joista se on voittanut neljä ja pelannut kahdesti tasan.

- SJK-peli on meille hyvä haaste/mittari. Kotona olemme vahvoja ja lähdemme hakemaan voittoa. SJK on aloittanut kauden vahvasti ja kuuluu mitalisuosikkeihin, joten Arto Tolsa -areenalle saadaan varmasti aikaiseksi hyvä tapahtuma, SJK:n keskikenttämies Johannes Laaksonen miettii.

Ottelu on viikon ensimmäinen Veikkausliigan ottelu SJK:lle, ja se pelaa toisen ottelun jo ensi perjantaina Seinäjoella, kun se kohtaa KuPS:n OmaSp Stadionilla. Samalla se on paluu nopeasti tositoimiin viime keskiviikon Suomen Cup-pettymyksen jälkeen.

– Se on paras mahdollinen skenaario, että pelit jatkuvat nopeasti, erityisesti, koska olemme hyvässä formissa tällä hetkellä. Ja on myös hauska lähteä vieraspeliin, sillä emme ole hetkeen vieraskentällä pelanneet, joten se on hieman erilaista. Kohtaamme myös joukkueen, joka on todennäköisesti vaikea vastustaja, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Itseasiassa, arvelen, että tämä voi olla taktisesti meille kaikkein kovin haaste tähän asti. KTP on joukkue, joka haluaa olla todella pro-aktiivinen, he prässäävät todella korkealta ja pitää palloa niin paljon kuin mahdollista. Siksi uskon, että tästä tulee todella hyvä testi, ja erittäin viihdyttävä ottelu. Samalla olemme kuitenkin varsin positiivisia sen suhteen, että voimme mennä sinne ottamaan jälleen yhden voiton, sillä olemme todella hyvässä iskussa juuri nyt, Gómez toteaa.

KTP-kasvatti Laaksoselle maanantain ottelu on sikäli erikoistapaus, että hän itse pelasi SJK:ssa vuosina 2013-2018.

- SJK-ajoista on jäänyt todella hyvät muistot. Kaupungista muodostui "toinen koti". Jalkapallon sarallakin tuli parhaat menestysvuodet niin seura- kuin henkilökohtaisellakin tasolla, joten muistot ovat mahtavat, 32-vuotias keskikenttäpelaaja sanoo.

Laaksonenhan valittiin kaudella 2014 kahdesti Veikkausliigan kuukauden tähdistöjoukkueeseen ja saman kauden päätteeksi sekä vuoden liigatulokkaaksi että jalkapallotoimittajien tähdistöjoukkueeseen.

- Nykyisessä SJK:n joukkueessa on paljon hyviä yksilöitä. On ollut hieno nähdä nuorten pelaajien esiintuloa. Ei kerrota nimillä, ettei "pissi" nouse päähän, Laaksonen hymyilee.

SJK kierrätti pelaajia Suomen Cupin pelissä, ja Veikkausliigassa paljon pelanneista pelaajista suurin osa aloitti joko vaihdosta tai oli kokonaan katsomossa. Siten he pääsevät nyt tuoreempana maanantain vierasotteluun. Myös pelikieltonsa Veikkausliigassa edellisessä ottelussa kärsinyt Diego Rojas, ja cupin ottelun samasta syystä missannut Jake Dunwoody ovat taas käytettävissä. Loukkaantuneena ei varsinaisesti ole pelaajia, joitain pieniä kolhuja on, ja pelikuntoa katsotaan vielä lähempänä ottelua. Ainakin Matias Vainionpää joutui tulemaan vaihtoon, saatuaan osuman päähänsä Suomen Cupin ottelussa AC Oulua vastaan.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Mantere Juuso
4.ET Sugulle Abdirahman

KTP - SJK Arto Tolsa Areenalla maanantaina 22.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KTP:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut