AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

21

(1-1)

Yleisöä 975

FC Haka
4-5-1
vko.19 // 12.5.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn lähtee tiukassa tilanteessa lauantain ottelukierroksen päättävään kotiotteluunsa FC Hakaa vastaan.

Kahden ottelun voittoputkessa oleva Haka lähtee kohti Maarianhaminaa hyvistä asetelmista, sillä joukkueen tilanne on pysynyt ennallaan. Poissa varmuudella ovat Honka-ottelun tavoin Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe.

– Samat miehet ovat käytettävissä. Valmennus puntaroi sitten, että lähdetäänkö voittavalla kokoonpanolla vai halutaanko tuoreita jalkoja heti alusta alkaen kentälle, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio pohtii seuran sivuilla.

Edellisen ja tulevan ottelun välissä on vain kolme vuorokautta, joten väliaika on käytetty pääasiassa palautumiseen ja valmistavaan treeniin.

– Keskiviikkona pidettiin palauttavat treenit, torstai huilattiin ja tänään valmistaudutaan sitten lauantaina otteluun.

Kotijoukkue IFK:n alkukausi ei ole mennyt aivan nappiin. Sarjan hännillä majailevalla joukkueella on kasassa vasta yksi piste, mikä tuli avauskierroksen kotitasapelistä Ilvestä vastaan. Tuon jälkeen tappiot ovat tulleet Lahtea, KTP:tä, KuPS:aa ja VPS:aa vastaan.

- Uskon että pitkälti on kyse pelosta. Nyt meidän pitää vain uskaltaa vapauttaa käsijarru. Meillä ei ole mitään hävittävää, suunta voi olla vain parempaan, IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén kuvaa.

Tainio peräänkuuluttaa silti, että helpolla ei pisteitä saarelta ole tulossa.

– Maarianhamina on paha paikka pelata, eikä varmasti tule helppo ottelu tälläkään kertaa. Eivät varmasti ole tyytyväisiä alkukauteen, kun vasta yksi piste plakkarissa. Varmasti ajattelevat, että nyt on iskun paikka, kun pelattiin tiistaina.

IFK Mariehamnilla on omat haasteensa pelaajiston osalta. Pitkäaikaisipotilaiden Olawale Tehen ja Patrik Raitasen lisäksi Robin Sid ja Jean-Christophe Coubronne ovat sivussa muutamankin viikon ja myös Samuel Anini jr. joutuu jättämään vielä ainakin lauantain ottelun väliin loukkaantumisen takia.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Kolehmainen Antti

IFK Mariehamn-FC Haka Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 13.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin ja FC Hakan verkkosivut