AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

21

(0-1)

Yleisöä 1406

VPS
3-5-2
vko.19 // 12.5.2023

Ennakko: AC Oulu-VPS

Ennakko: AC Oulu-VPS

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu ja VPS kohtaavat toistamiseen tälle keväälle. Edellinen kohtaaminen oli talvikaudella Liigacupissa ja silloin joukkueet joutuivat tyytymään tasapeliin.

Vepsu on odotettu vierailija, sillä ainakin oululaisilla on hieman hampaankolossa aiemmista kohtaamisista.

Vaasalaiset ovat olleet tyly vastustaja pidemmän aikaa, kun edellinen voitto on kaudelta 2020 Ykkösessä. Lisäksi AC Oulu ei ole koskaan voittanut mustavalkoraitaisia Veikkausliigassa. Yhteensä on pelattu kahdeksan ottelua, joissa vaasalaiset ovat olleet viisi kertaa parempi ja kolme kertaa on jaettu pisteet. Myöskään historian pitkässä taulukossa tilasto ei mairittele, joten lauantaina voisi olla aika alkaa kääntämään näitä tilastoja toiseen asentoon.

VPS ja AC Oulu ovat kuitenkin kohdanneet viime vuosina lukuisia kertoja mieleenpainuvien otteluiden merkeissä.

- AC Oulu on todella hyvä vastustaja. Olosuhteet vaikuttavat tietty peliin hieman, koska pelataan luonnonnurmella pohjoisessa. Oulussa olemme pelanneet mieleenpainuvia otteluita viime kaudellakin, joten molemmilla joukkueilla tulee varmasti olemaan ns. "extralataus" lauantain matsiin, VPS-valmentaja Henri Sillanpää tuumaa.

Jos aiemman luetellun historian päälle lisätään se, ettei AC Oulu ole tehnyt Raatissa maalia 7,5 tuntiin, niin lauantaina on suuri vuori kiivettävänä.

- Lauantaina on kyse pääasiassa siitä, että haluamme ensimmäisen kotivoiton tälle kaudelle. VPS on meille tuttu vastustaja ja ainoa, jota emme ole pystyneet voittamaan, jos lasketaan tämän kauden lisäksi edellinen ja talven Liigacup. Mutta joukkueen tärkein tehtävä on keskittyä ottamaan ensimmäiset kolme pistettä kotona, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte korostaa seuran sivuilla.

VPS otti tärkeän voiton viime perjantaina IFK Mariehamnista, kun ottelu päättyi tiukan taistelun jälkeen kotijoukkueelle lukemin 2–1.

- Totta kai kauden ensimmäistä voittoa odotimme viime ottelusta, ja voittopelin jälkeen on aina hieman helpompi lähteä jatkamaan seuraavaan viikkoon. Todella tiukan taistelun jälkeen olimme voittoon hyvin tyytyväisiä, Sillanpää toteaa.

Katseet ovat nyt kuitenkin tiukasti vierailussa Oulussa.

- AC Oulun joukkue on täynnä taitavia pelaajia, ja kyseessä on hyvin valmennettu joukkue, joten meidän on onnistuttava hyvin huomenna. Tunnemme Oulun pelaajat suhteellisen hyvin, mutta mielenkiintoista on nähdä, onko joukkue tehnyt taktisia muutoksia peliä ajatellen. Toivottavasti Oulussa on hyvä keli, ja että yleisöä tulisi paikalle. Toivotaan, että koko Pohjois-Suomi syttyisi lauantain ottelulle, Sillanpää summaa.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Ropponen Akseli

AC Oulu-KuPS Raatin stadionilla lauantaina 13.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun ja VPS:n verkkosivut