AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3
#19 Paananen #15 Tenho #2 Ollila #2 Ollila

41

(0-1)

Yleisöä 4723

FC Inter
4-3-3
#5 Nurmi
vko.19 // 12.5.2023

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

HJK palaa kahden viikon tauon jälkeen kotiyleisönsä eteen, kun joukkue isännöi lauantaina FC Interiä Bolt Arenalla.

Seitsemästä ottelusta 14 pistettä haalinut Klubi pitää edelleen sarjan kärkipaikkaa hallussaan, vaikka edellisistä neljästä ottelusta pisteitä on kertynyt vain viisi. Erot ovat tosin pieniä, ja esimerkiksi kaksi ottelua vähemmän pelannut SJK on vain kolmen pisteen päässä.

– Meidän on pystyttävä suoriutumaan edellisiä pelejä tasaisemmin läpi ottelun. Lisäksi meidän on oltava työteliäämpiä sekä vahvempia kamppailuissa ja ymmärrettävä, mitkä ovat niin sanotusti voittavia pelitekoja ja mitä voittaminen vaatii. Joudumme huomennakin tekemään kompromisseja pakotettujen vaihtojen myötä kesken ottelun, mutta siihen on vain sopeuduttava, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela toteaa.

Lauantain vastustaja, FC Inter, on puolestaan tietyllä tapaa sarjataulukon kummajainen. Siinä missä Klubi on tahkonnut jo seitsemän liigamatsia, ovat turkulaiset pelanneet vasta kolmesti. Ei siis ihme, että FC Inter löytyykin tällä hetkellä sarjataulukosta vasta sijalta 11. eskikenttäpelaaja Iiro Järvinen ei tee siitä numeroa suhteessa pärjäämismahdollisuuksiin.

– Mä en usko, että tässä pelissä tuolla on vaikutusta. Edellisessä pelissä sillä oli ehkä merkitystä, että meillä oli se kolmen viikon tauko alla, mutta nyt olemme päässeet pelaamaan ja uskon, että olemme valmiit haastamaan HJK:n, Järvinen toteaa.

Töölössä HJK:n saldo on kevään peleistä kolme voittoa ja yksi tasapeli.

– Tietysti HJK on aina paha vastustaja. Se ei tule olemaan ikinä helppoa pelata heitä vastaan, varsinkaan heidän kotikentällä. Heidän joukkue on täynnä hyviä yksilöitä, vaikka jonkin verran onkin ollut jotain loukkaantumisia ja pelaajista pulaa. Pisteiden valossa hyvän alkukauden ovat pelanneet.

– Varmasti yksi sarjan pahimpia paikkoja hakea pisteitä, mutta niin kuin sanoin, me olemme valmiita tekemään duunia sen eteen, että tuomme pisteet kotiin sieltä, kokenut keskikentän duunari aprikoi.

Loukkaantumisten osalta kuulumiset ovat HJK:n osalta pääosin hyviä, mutta yksi hyvin synkkä uutinen on valitettavasti kerrottavana: Lauantaina 20 vuotta täyttävä toppari Oliver Pettersson loukkasi polvensa torstain harjoituksissa ja on sivussa vähintäänkin kuukausia. Bojan Radulovicin vaiva pitää hänet vielä Inter-pelistä sivussa. Espanjalaisen odotetaan olevan pelikunnossa ensi viikolla. Lisäksi Kotkassa tulleiden kolhujen vuoksi parin pelaajan pelikunto on huomisen osalta vielä kysymysmerkki.

Omatoimista treeniä joukkueharjoitusten ulkopuolella on tehnyt tällä viikolla vain Kevin Kouassivi-Benissan. Hieman pidempään sivussa olleet Miro Tenho ja Perparim Hetemaj sekä pelikieltonsa ja sairautensa selättänyt Joona Toivio ovat pelikunnossa, samoin Kotkasta sairauden vuoksi puuttunut Georgios Kanellopoulos. Harjoitusten miesvahvuus on siten hyvällä tasolla. Kääntöpuolena on, että varsinaisia harjoituksia koko joukkue on pystynyt vetämään viime aikoina hyvin rajallisesti, koska lauantain ottelu on kolmas kahdeksaan päivään.

– Meidän pitää tietenkin pelata voitosta joka pelissä, ja jokainen piste on tärkeä. Mutta samalla on pidettävä mielessä, että nyt eletään vasta toukokuun alkupuolta. Kausi on pitkä, ja siksi katseen on oltava pelaajavalintojen osalta yksittäistä peliä pidemmällä, Koskela huomauttaa.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Pesonen Miika

HJK-FC Inter Bolt Arenalla lauantaina 13.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n ja FC Interin verkkosivut