AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

02

(0-0)

Yleisöä 894

KuPS
4-3-3
vko.17 // 29.4.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn ja KuPS päättävät Veikkausliigan viikonlopun kierroksen kohdatessaan vapunaattona Wiklöf Holding Arenalla.

KuPS sai kauden voittotilinsä auki viime viikonloppuna, kun IFK Mariehamn metsästää vielä ensimmäistä täyttä pistepottiaan. Helpolla voittotili ei kuitenkaan aukea.

- Meidän pitää yltää erittäin hyvään esitykseen, jos aiomme voittaa heidät. KuPS on kaikesta huolimatta mestarisuosikkeja ja nyt kun siellä on vaihdettu valmentajaa, on sillä ollut välitön positiivinen vaikutus, IFK Mariehamnin kakkosluotsi Jimmy Wargh muistuttaa Nya Ålandissa.

KuPS:n vaikeasti alkanut Veikkausliigakausi sai positiivisen käänteen viime sunnuntaina, kun keltamustat kaatoivat Ilveksen kotikentällään. Keltamustien kannattajat toivovatkin, että uuden päävalmentajan Jani Honkavaaran tuoma herätys kantaisi myös Ahvenanmaalla ja joukkue hakisi kolmen pistettä mukaansa.

- Maarianhamina on hyvä joukkue ja siellä on paljon hyviä yksilöitä, erityisesti vastahyökkäyksissä äärimmäisen vaarallinen. IFK on myös monipuolistanut pelaamistaan aiemmista vuosista. Ehkä siellä on pieni tuska takaraivossa, kun avausvoittoa ei ole vielä tullut, vaikka pari kertaa on ollut lähellä, Honkavaara sanoo.

- Puolustamiseen on kiinnitetty erityisesti huomiota, sillä se on kuitenkin kivijalka. Edellisottelussa tuli nollapeli, mikä oli sen kannalta erittäin hyvä asia, "Honsu" avaa menneen viikon agendaa.

Grönvitt pääsi toki voiton makuunkin, kun KoiPS kaatui viikolla Suomen Cupissa. Runsaasti miehistöään kierrättänyt IFK sai uusia vaihtoehtoja mietittäväkseen muun muassa vahvasti pelanneen ja kaksi maalia viimeistelleen Oskari Sallisen muodossa.

- Meillä on hiukan miettimistä useammankin pelipaikan suhteen. On aina positiivista, kun joku vähemmän peliaikaa saanut nousee esiin ja sen Oskari teki komeasti, Wargh kehuu.

Myös tuore hankinta Abdulfattah Asiri on tietojen mukaan pelikelpoinen jo sunnuntaina ja tuo valmennusjohdolle myös yhden vaihtoehdon lisää.

Varmuudella IFK Mariehamnilta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Olawale Tehe ja Patrik Raitanen sekä pelikieltoa kärsivä Jean-Christophe Coubronne.

KuPS:lle kyseessä on kauden pisin ja vaikein vierasmatka.

- Harjoittelemme vielä lauantai-iltana Maarianhaminassa, mutta ovathan nämä reissut aina haastavia. Valmistautuminen on kaikki kaikessa, emme voi menee pelaamaan sinne huonoa peliä vain sen takia, että matka on pitkä, Honkavaara muistuttaa.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Aravirta Jan-Peter
4.ET Sario Einari


IFK Mariehamn - KuPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 30.4. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Nya Åland, KuPS:n verkkosivut