AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 2786

FC Honka
4-3-3
vko.17 // 28.4.2023

Ennakko: VPS-FC Honka

Ennakko: VPS-FC Honka

Kuva: APOLLO PHOTO

VPS ja FC Honka ottaa lauantaina toisistaan mittaa Vaasassa.

VPS on aloittanut kautensa toimivalla puolustuspelillä, mutta hyökkäyspäädyn tehokkuus on jäänyt varsin vaisuksi. Vepsua vastaan tehdyt maalit ovat syntyneet kriittisten puolustuspään virheiden seurauksena, mutta muuten oman pään pelaaminen on ollut aktiivista.

Ensimmäisestä kolmesta ottelusta Vepsu on ottanut yhden pisteen tasapelistä FC Lahtea vastaan. Joukkue kohtasi HJK:n kaksi kertaa peräkkäin Lahti-pelin jälkeen, jolle se kärsi kaksi tappiota. VPS odottaa maalihanojen avaamista tämänhetkisen maalieron ollessa pysäyttävä -5.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela valmistautuu joukkueen kanssa aktiiviseen Honkaan kotikentällään.

- Alkuviikosta asti olemme pitäneet Hongan mielessämme harjoitusten ja valmistautumisen suhteen. Hongalla on todella laadukas joukkue, mutta tuloksellisesti se on aloittanut kauden hieman heikommin mitä ennustettiin. Honka on vauhdikas joukkue, joka pelaa puolustuspäässä aggressiivisesti ja koko kentällä aktiivisesti, Nuorela toteaa VPS:n verkkosivuilla

Vepsu kärsii edelleen poissaolevien pelaajien tarpeesta kokoonpanossa. Joukkue on kuitenkin myös saanut sairastuvalta takaisin tärkeitä avainpelaajia kokoonpanonsa, kuten englantilaisen Tyler Reidin, joka tuo valtavaa lisäarvoa kentälle molempiin päihin. Reidin paluu kentälle tuo myös hyökkäyspäähän lisää tehoa.

Honka on kerännyt neljästä ensimmäisestä ottelustaan viisi pistettä, yhden voiton, kahden tasapelin ja yhden tappion myötä. Sijoitus ennen lauantain pelejä on sarjassa viides.

– Mielestäni joukkue on tehnyt hyvää työtä. Valitettavasti olemme voittaneet toistaiseksi vain yhden pelin, mutta teemme asioita hyvin ja uskon että siten tulostakin tulee. Lauantain pelistä tulee varmasti vaikea, heillä on hyvä joukkue. Haluamme pelata hyvän ottelun ja palata kolmen pisteen kanssa nostaaksemme myös itseluottamustamme, toppari Aldayr Hernández sanoo seuransa verkkosivuilla.

Hernández on yksi tärkeä palanen Hongan jo viime kaudella hyvin toiminutta puolustusta. Hän on pelannut tähän mennessä täydet minuutit kuluneella Veikkausliigakaudella ja oli myös viime sesongilla Hongan yksi eniten pelanneista pelaajista.

– On todella mukavaa pelata muun puolustuksen kanssa. Meillä on todella hyviä puolustuspään pelaajia ja annamme aina kaikkemme. Tähän mennessä asiat ovat menneet hyvin, haluamme jatkaa samalla tapaa ja pelata vahvaa puolustuspeliä läpi kauden.


Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Pesonen Miika

VPS - FC Honka Lemonsoft Stadionilla lauantaina 29.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut