AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

12

(0-1)

Yleisöä 1250

FC Inter
4-3-3
vko.35 // 29.8.2023

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti pääsee hakemaan pikaista revanssia FC Interistä, kun turkulaiset saapuvat keskiviikkona vierailemaan Lahdessa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vasta lauantaina ja tuolloin pisteet jäivät Turkuun. Keskiviikon ottelu on keväältä siirretty rästiottelu. Sarjataulukossa Lahti on tällä hetkellä karsijan paikalla, mutta edellä olevat joukkueet ovat ohitettavissa voittamalla rästipeli.

Keskiviikon otteluun Inter puolestaan lähtee sarjataulukon sijalta seitsemän. Voitolla joukkue kampeaisi maalieron turvin – syksyn mestaruussarjaan oikeuttavalle – kutossijalle kierros ennen runkosarjan päätöstä.

Viime viikonlopun lauantain ottelussa Inter oli Mustia kuhnureita vahvempi Veritas Stadionilla maalein 2-1. Tavoite on jatkaa tuloksellisesti siitä, mihin jäätiin.

Sinimustien tämän kauden ykköskassari Eetu Huuhtanen kertoo, mikä on pelin henki. Voi olla, että luvassa on erilainen työmaa, kun kaupunki vaihtuu.

– Kyllä meillä on mielestäni parannettavaa siitä viime pelistä. Viimeksi se suoritus riitti, mutta tiedämme pystyvämme vielä parempaan ja tuntuu, että Lahdessa saatetaan vaatia sitä, Huuhtanen povaa.

Lahtelaisten valmistautumista on myös vaikeuttanut kotikentän oleminen muussa käytössä ja valmistavat harjoitukset Lahti joutui vetämään aitojen keskellä ajamattomalla nurmella. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannilan mukaan joukkue kuitenkin janoaa voittoa ja iloitsee nopeasta mahdollisuudesta revanssiin.

– Pisteet ovat meille tärkeitä. Pääsemme pelaamaan nopeasti samaa vastustajaa vastaan ja kyseessä on uusi peli, ei kaksiosainen ottelu. Ensimmäisessä Inter-kohtaamisessamme annoimme vastustajalle kaksi paikkaa ensimmäisellä jaksolla ja he käyttivät toisen. Tulimme tasoihin, mutta meillä oli muutama kriittinen ongelma puolustamisessa. Ne pitää saada pois.

- Näemme tämän ottelun mahdollisuutena ja meidän pitää pystyä luomaan tässä pelissä paljon enemmän uhkaa vastustajan maalille. Koko joukkue janoaa ja haluaa voittoa, mutta miten käytämme sen mahdollisuuden, Mannila ennakoi.

Jarkko Wissin ryhmä on yrittänyt onkia videolta oleellisia asioita keskiviikon taiston avittamiseksi. Valmistautumisaika on ollut lyhyt.

– Tässä on aika vähän päiviä ollut välissä. Oikeastaan tänään on ollut ainoa valmistava treeni. Palauduimme silloin pelin jälkeisenä päivänä. Nyt kävimme videolta läpi perusasioita ja miten viime peli meni. Sieltä parannettavia asioita kävimme tuossa nurmikentällä läpi, veskari kertoo.

Minkälaisen kuvan Lahti itsestään sitten jätti?

– Fyysinen ja taisteleva joukkue. Se oli hyvä, että näytimme heitä vastaan että pystymme taistelemaan ja jokaisen tahtotila oli kohdillaan. Sen pitää olla niin myös huomenna.

Lahti sai Turun reissulla uusia kolhuja, mutta ei pelikieltoja. Varmasti sivussa kokoonpanosta ovat Pablo Andrade, Lassi Järvenpää, Eemeli Virta, Juho Pirttijoki ja Matti Klinga.

Inter pelaa Lahti-ottelun ilman kapteeni Tommi Jyryä, joka on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Leino Mikko


FC Lahti - FC Inter Lahden stadionilla keskiviikkona 30.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Interin verkkosivut