AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 2072

Ilves
4-5-1
vko.16 // 22.4.2023

Ennakko: KuPS-Ilves

Ennakko: KuPS-Ilves

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi 2023 jatkuu mielenkiintoisella kohtaamisella, kun Ilves saapuu vieraaksi Väre Areenalle.

Kuopion Palloseuran alkukausi Veikkausliigassa on ollut haastava. Väre Areenalla pelatuissa kahdessa kotiottelussa on molemmista tullut tappio ja ainoan pisteen KuPS haki Kotkasta 0–0 tasapelillä. Seura reagoi huonoon alkukauteen nopealla vauhdilla ja perjantaina uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin Jani Honkavaara. Lyhyestä valmistautumisesta huolimatta toiveissa olisi, että keltamustat kääntäisivät suunnan kohti sarjataulukon yläosaa.

Ilves on ehtinyt pelata tähän mennessä kaksi ottelua Veikkausliigassa. Avausottelussa joukkue tasasi pisteet vierasreissulla Ahvenanmaalla, mutta toisessa ottelussa Ilves onnistui ottamaan täydet kolme pistettä kotonaan FC Interiä vastaan. Ottelua väritti jälkeenpäin keskustelu maaliviivateknologiasta, kun FC inter teki maalin, jota kuitenkaan tuomaristo ei nähnyt.

Kohutusta virhetuomiosta huolimatta kentällä nähtiin Ilves, joka pelasi hyvän ottelun ja ansaitsi voiton. Ottelu osoittikin epäilijöille, että tamperelaisseura pelaa tällä kaudella vaarallista jalkapalloa ja pystyy haastamaan kauden aikana ennakkosuosikkeja.

Ennakkotietojen mukaan KuPS:lta pienten vaivojen takia poissa olleita pelaajia olisi valmennuksen käytettävissä sunnuntain kohtaamisessa. Tämä tarkoittaa sitä, että huomenna ottelun kokoonpanossa saatetaan nähdä mm. Taneli Hämäläinen, Urho Nissilä ja Saku Savolainen.

Valmentajavaihdos voi herätellä kuopiolaisia sunnuntain-ottelun alla, mutta suurin osa kuopiolaisten murheista koostuu vierasjoukkue Ilveksestä, jolla on Kuopion reissulla vahvuudessaan viime ottelussa loukkaantunutta Djair Parfitt-Williamsia lukuun ottamatta koko joukkue.

Tällä viikolla täyteen harjoitusvahvuuteen palannut Lauri Ala-Myllymäki voidaan nähdä vieraiden kokoonpanossa sunnuntaina, kuten myös ensiminuuttinsa Veikkausliigassa Interia vastaan pelannut Seydine N'Diaye, jonka läsnäolo rauhoitti ja auttoi joukkuetta säilyttämään johtoasemansa ottelun loppuhetkillä Interia vastaan.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Koskinen Samu
AET 2 Lemettinen Jouni
4.ET Nummela Kalle

KuPS - Ilves Väre Areenalla sunnuntaina 23.4. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut