AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

00

(0-0)

Yleisöä 2598

FC Lahti
3-4-3
vko.16 // 21.4.2023

Ennakko: SJK-FC Lahti

Ennakko: SJK-FC Lahti

Kuva: Mika Alavesa

SJK pelaa kauden toisen kotiottelunsa lauantaina, kun OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi FC Lahti.

Veikkausliigakausi on alkanut SJK:lta hyvin, kun se kaatoi ensin avausottelussa OmaSp Stadionilla FC Hakan ja sitten haki vaikeasta vierasottelusta Honkaa vastaan 0-0 tuloksella tasapelipisteen.

– On mahtava palata taas kotikentälle. Ja kausi on alkanut meiltä erittäin hyvin. Kaksi yhtenäistä ja vahvaa esitystä joukkueelta. Olemme siis tyytyväisiä viime viikon vieraspisteeseen, mutta nyt tulemme kotikentälle, ja haluamme jatkaa sillä samalla asenteella kuin kauden avauksessa. Eli haluamme voittaa, ottaa kolme pistettä ja tehdä kauden alusta vielä entistä paremman, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Lauantaina vastaan tulee FC Lahti, joka on ollut SJK:lle paha vastus, ja viime kaudellakin molemmat joukkueet voittivat toisensa kertaalleen vieraskentillä. FC Lahti on aloittanut kauden SJK:n tapaan voitolla ja tasapelillä, kun se pelasi 0-0 tasurin VPS:n kanssa ja ryösti pisteet Maarianhaminasta.

– Tiedämme toki, että myös vastaan tuleva FC Lahti on saanut kauteen hyvän alun. Erityisesti, kun he ovat joutuneet aloittamaan kauden vieraskentällä, ja silti saaneet kasaan neljä tärkeää pistettä. Ehkä sen vuoksi heillä ei ole niin suurta painetta pisteisiin nyt. Ja me tiedämme myös, että se on vaikea joukkue. Siellä on joitain vaarallisia yksilöitä, erityisesti viimeisellä kolmanneksella, jotka voivat olla vaarallisia vastahyökkäyksissä, ja hallita tapahtumia. Jos heidän antaa pelata omaa peliä, heillä kyllä on laatua aiheuttaa ongelmia. Eli odotamme jälleen kerran kovaa peliä, Gómez pohtii.

– Mutta jos saamme peliin heti saman vireen kuten viime lauantaina lopetimme, niin yhdessä faniemme kanssa, saamme taatusti mukavan lauantain OmaSp Stadionille.

Pitkälle vierasreissulle Lahti lähtee jo perjantaina. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila haluaa joukkueensa parantavan muun muassa pallollista peliään.

– Viime ottelu oli kova suoritus, kun nousimme takaa-ajoasemasta viemään kolme pistettä. Se vaati paljon henkistä kanttia. Lauantain pelistä tulee varmasti erilainen, sillä vastassa on nälkäinen kotijoukkue, joka tulee kovaa alussa.

- Meidän pitää saada kontrolloitua peliä paremmin ja pallollisen pelimme tulee olla parempaa, jotta emme joudu puolustamaan koko ottelua syvällä omalla alueellamme. Hyökkäyspäässä meidän täytyy onnistua haavoittamaan vastustajaa erilaisissa tilanteissa. Meidän pitää myös nostaa edellisestä ottelusta peruspelaamisemme tasoa korkeammaksi ja saada ryntäilyä vähemmäksi, jotta saamme haluamamme tuloksen, Mannila kertoo.

SJK:n pelaajatilanne on erinomainen, sillä yhtään pelaajaa ei ole loukkaantuneena ja jo viime otteluun odoteltiin takaisin mukaan pelikuntoon toipunutta Matias Vainionpäätä. Vainionpää ei kuitenkaan matkustanut Honka-otteluun, koska mitään pakottavaa tarvetta ei ole kiirehtiä miestä heti tositoimiin.

FC Lahdelta pitkäaikaispotilas Lassi Järvenpää on varmasti sivussa, Teemu Penninkangas parantelee vielä itseään ja lisäksi saarella kolhun saanut Eemeli Virta ei ole valmennusjohdon käytettävissä. Virta tulee olemaan sivussa jopa kuukausia. Myös vastikään Lahteen siirtynyt Pablo Andrade on sivussa tämän ottelun, mutta on suurella todennäköisyydellä käytettävissä jo ensi viikolla.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Juusola Mikko

SJK - FC Lahti OmaSP Stadionilla lauantaina 22.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut