AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

01

(0-0)

Yleisöä 2612

HJK
4-3-3
vko.15 // 14.4.2023

Ennakko: VPS-HJK

Ennakko: VPS-HJK

Kuva: Apollo Photo

VPS kohtaa lauantaina liigan ennakkosuosikin, kun HJK saapuu aurinkoiseen Hietalahteen vieraaksi.

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kertoi FC Lahti-pelin fiiliksistä, sekä ottelun haasteista.

- Jouduimme tekemään kokoonpanomuutoksia sairasteluista ja loukkaantumisista johtuen. Voittoa lähdimme hakemaan, ja olemme pettyneitä, että joudumme tyytymään tasapeliin. Puolustuspeli toimi kuitenkin hyvin ja pidimme oman päätymme puhtaana. Peli oli kuitenkin voitettavissa, emmekä saaneet sitä saavutettua.

VPS on suoriutunut puolustuspäässä alkukaudella ja liigan avauskierroksella hyvin, ja joukkue pyrkiikin sulkemaan Klubin hyökkäyslinjan rangaistusalueen ulkopuolelle.

- Olemme saaneet pelaajia takaisin kokoonpanoon, ja koossa on hyvä ryhmä HJK-otteluun. Odotamme aktiivista HJK:ta, ja joudumme todennäköisesti lauantaina pelaamaan enemmän pallottomana. Meidän on pelattava rohkeasti ja uskallettava toteuttaa omaa peliämme. Olemme valmistautuneet peliin hyvin, ja otamme Klubin innolla vastaan.

- Lauantai-iltana on näillä näkymin hyvä keli. Tiukka ottelu tiedossa ja junioriturnauksen osallistujat seuraamassa peliä katsomossa, joten uskomme saavuttavamme kauden yleisöennätyksen lauantaina, naurahtaa Sillanpää.

HJK käynnisti sarjakautensa viime viikolla voitokkaasti, kun FC Honka kaatui Bolt Arenalla vakuuttavan esityksen päätteeksi numeroin 2–0. Klubin maaleista vastasivat Atom ja Bojan Radulovic. Myös VPS aloitti kautensa kotikentällään, jossa joukkue tasasi pisteet FC Lahden kanssa maalittoman tasapelin myötä.

Viime kaudella runkosarjan kymmenenneksi sijoittunut VPS onnistui nousemaan alemman loppusarjan kautta aina Eurolopputurnauksen finaaliin, jossa FC Haka oli kuitenkin vahvempi yhteismaalein 4–2. Jussi Nuorelan luotsaama joukkue on pysynyt rungoltaan ehjänä: ainoat lähtijät, jotka pelasivat yli puolet minuuteista, olivat maalivahti Oskari Forsman ja hyökkääjä Tete Yengi, joka tehtaili liigassa seitsemän maalia ja peräti 11 maalisyöttöä.

– VPS on hyvin samanlainen joukkue kuin viime vuonna. He ovat suoraviivaisia ja haluavat pallon nopeasti boksiin. Lisäksi VPS on isokokoisena joukkueena erittäin hyvä erikoistilanteissa. Meidän täytyy pystyä eliminoimaan heidän vahvuutensa sekä prässillä että pallollisella pelaamisellamme, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Viime pelissä VPS kärsi kokoonpanopuutoksista sairastelujen ja loukkaantumisten takia. Tärkeitä avauskokoonpanon pelaajia puuttui runsaasti, joka tietysti vaikutti myös hyökkäyspelin tehottomuuteen. Joukkue on kuitenkin toipunut suurimmaksi osaksi sairasteluista, ja tärkeitä pelaajia on saatu myös mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

Lauantain ottelusta ovat HJK:lta loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa Aapo Halme, Roope Riski, Anthony Olusanya, Kevin Kouassivi-Benissan, Lucas Lingman, Perparim Hetemaj sekä Miro Tenho.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Koskinen Samu
AET 2 Lemettinen Jouni
4.ET Kuloaro Robin

VPS - HJK lauantaina 15.4. kello 18.30 Lemonsoft Stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut