AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

21

(2-1)

Yleisöä 1221

FC Inter
4-4-2
vko.15 // 14.4.2023

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ennakko: Ilves-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen Veikkausliigakauden 2023 kotiavaus pelataan FC Hakan kotinäyttämöllä, eli legendaarisella Tehtaan Kentällä.

Ilveksen vieras tulee Turusta ja entisen Ilves-valmentaja Jarkko Wissin luotsaama FC Inter saapuu toiseen peräkkäiseen vierasotteluunsa 3 pistettä ja Kuopiosta haettu vierasvoitto takataskussaan. Ilveksen kauden avaus päättyi pisteiden jakoon IFK Mariehamnin vieraana.

Toimittuaan Wissin valmennustiimissä tämän Ilves-aikoina Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kenties tuntee tämän tavat toimia ja valmistaa joukkueensa paremmin kuin moni. Yleensä organisoituun puolustuspelaamiseen ja vastustajan heikkouksien tunnistamiseen nojaavat Wissin joukkueet ovat vuosien saatossa osoittautuneet säännöllisesti haastaviksi sarjan kovimmillekin joukkueille.

Haaste on siis tuttu ja Kallio kuvaili viime viikolla Ilveksen viikko podcastissa miten haluaa joukkueensa tällä kaudella pelaavan:

– Se millä uskotaan erottuvamme (tämän kauden Veikkausliigassa) on, että ollaan energinen, yhtenäisesti, tiivisti puolustava ja monipuolisesti hyökkäävä. Sitä uskon, että meidän peli voi parhaimmillaan olla… Ja tehokas, totta kai! Toivotaan, että ollaan tehokkaita, summaa päävalmentaja Kallio.

Tuttuja on myös toisin päin ja vielä viime kaudella Ilvestä edustanut Interin toppariosaston Mikael Almén asetteli askelmerkit lauantain iltapäivätaistoon.

– Seuraamme omaa ottelusuunnitelmaamme, jota olemme nyt pari päivää treenanneet, niin uskon että hyvä tulee.

– Varmaan tulee eroavaisuuksia Kuopion peliin. Todennäköisesti saamme pidettyä enemmän palloa. Olemme keskittyneet nyt siihen, että miten pelaamme matalaa blokkia vastaan ja miten puramme prässin. Tällaisista asioista meidän täytyy selviytyä pelin aikana. Sinänsä erilainen peli, mutta jos pidämme näistä kiinni, niin hyvä tulee, Almén uskoo.

Almén ei aio ottaa ekstratärinöitä vanhojen tuttujen kohtaamisesta.

– Totta kai kiva pelata vanhaa jengiä vastaan, mutta peli se on siinä missä muutkin. Lähdetään voittamaan.

– En usko, että Ilveksen peli on muuttunut hirveästi. Ehkä heillä on enemmän variaatioita, mutta uskon että vastassa on aika sama Ilves, Almén päättää.

Ilveksestä Lauri Ala-Myllymäki kuntouttaa lievää lihasvammaa vielä tulevan viikonlopun ajan, mutta on pian takaisin joukkueen vahvuudessa.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Jantunen Olli
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Siukkola Lassi

Ilves - FC Inter Tehtaan kentällä lauantaina 15.4. kello 13.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Interin verkkosivut