AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 1432

FC Lahti
4-4-2
vko.14 // 4.4.2023

Ennakko: VPS-FC Lahti

Ennakko: VPS-FC Lahti

Kuva: Apollo Photo

Veikkausliigakauden avauksessa keskiviikkona Lemonsoft Stadionilla VPS saa vieraakseen FC Lahden.

VPS:llä on takana pitkä alkukausi. Joukkue pelasi viiden ottelun verran Liigacupia saavuttaen yhden voiton, pelaten kolme tasapeliä ja kärsien yhden tappion. Liigacupin jälkeen joukkue pelasi kotonaan vielä kolme harjoituspeliä ennen varsinaisen Veikkausliiga-kauden alkua. Kyseisistä otteluista joukkue otti kaksi voittoa ja pelasi yhden tasapelin. Vepsu päästi harjoitusotteluissa ainoastaan yhden maalin.

- Takana on työntäyteinen alkukausi. Joukkue on tehnyt paljon töitä ja takana on paljon raskaitakin harjoituksia. Olemme valmiita avausotteluun, niin kuin meidän pitääkin olla. Joukkueessa tunnelma on hyvä, vaikka viime aikoina olemme kokeneetkin takaiskuja loukkaantumisten ja sairastelujen osalta. Kysymysmerkkinä vielä on se, ketkä toipuvat ajoissa huomista avausottelua varten, Nuorela summaa.

Päävalmentaja Nuorela ja valmennusjohto olivat tyytyväisiä joukkueen suorituksiin alkukaudella.

- Olemme tyytyväisiä siihen, miten olemme pelanneet. Monet pelaajat ovat saaneet sopivasti peliaikaa, kokoonpanomuutoksia on jouduttu tekemään, ja olemme kyenneet kilpailemaan hyvällä tasolla vastustajia vastaan. Kärsimme alkukaudella vain yhden tappion, joten se tietenkin lämmittää. Aina emme olleet omalla parhaalla tasollamme, mutta silti olemme saaneet tulosta aikaiseksi.

Pitkä talvikausi on taittunut kevääksi myös lahtelaisten osalta ja liigakausi alkaa huomenna. FC Lahti pelasi kenraalinsa viime keskiviikkona talvisessa Kisapuistossa FC Hakaa vastaan. Ottelun alku oli Lahdelle vaikea, mutta pelin edetessä myös lahtelaiset pääsivät peliin mukaan. Lopulta lahtelaiset pääsivät lähimmäs maalia, kun Juho Pirttijoki puski yläputkeen ja Irfan Sadik liippasi pallon aina maaliviivalle asti. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin ja nollan pitäminen omassa päässä oli yksi suurimmista ilonaiheista.

Pitkään vierasreissuun joukkue matkaa jo tiistaina. Lahti pääsee reissuun lähes ehjällä kokoonpanolla, sillä varmasti sivussa ovat vain Lassi Järvenpää, Altin Zeqiri ja Mikko Kuningas. FC Lahden päävalmentajan Mikko Mannilan mukaan joukkue lähtee alusta asti taistelemaan pisteistä.

– Lähdemme liiga-avaukseen taistelemaan pisteistä. Haluamme siirtää kaiken hyvän talvikaudelta peliin. Uskon, että pelistä tulee fyysinen ja kova. Vastustajalla on uusia pelaajia, mutta tietyt asiat ovat varmasti saman kaltaisia kuin viime kaudella. Lähdemme hakemaan voittoa oman pelin ja omien vahvuuksiemme kautta, Mannila ennakoi.

FC Lahti saapuu avaukseen vaikean viime kauden jälkeen. Joukkue sijoittui Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi, ja täten joutui putoamiskarsintaan. Joukkue teki talven ja alkukauden aikana uusia pelaajahankintoja, kuten mm. Yhdysvalloista saapuneen paluumuuttajan, Mikko Kuninkaan. Nuorela odottaa vauhdikasta peliä keskiviikkona Lemonsoft Stadionilla.

- Odotan ottelua mielenkiinnolla. Lahti on tehnyt täsmähankintoja alkukaudella, ja heidän peli-ilmeensä on hyvinkin erilainen, mitä viime kaudella. Pelityyliltään pirteä, vauhdikas ja rohkea joukkue vastassa huomenna. Odotamme, että joukkueellamme on huomenna rento jalka ja polvi nousee!

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Kuloaro Robin

VPS-FC Lahti keskiviikkona 5.4. kello 18.00 Lemonsoft Stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n ja FC Lahden verkkosivut