AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3
#9 Erwin #9 Erwin

20

(0-0)

Yleisöä 1522

SJK
4-4-2
vko.39 // 1.10.2022

Ennakko: FC Haka-SJK

Ennakko: FC Haka-SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja SJK iskevät yhteen Mestaruussarjan ottelussa yhteen Valkeakoskella. Ottelu alkaa kello 16.00.

FC Haka aloitti Mestaruussarjan keskiviikkona hakemalla 1-0-voiton FC Interin vieraana. Sunnuntaina Valkeakoskelle saapuva Seinäjoen Jalkapallokerho puolestaan nappasi vähintään yhtä ison voiton, kun se kaatoi mestaruudesta taistelevan Kuopion Palloseuran kotistadionillaan selvästi maalein 3-1.

SJK:n voitosta johtuen sunnuntain kohtaamisella on entistä isompi merkitys, sillä voitolla Haka olisi lähes varmasti vähintään nelossijassa kiinni. Tappiolla taas SJK kiilaisi itsensä mukaan taisteluun nelossijasta ja toisaalta Hakan haaveet pronssista karkaisivat, sillä Honka kaatoi torstaina Helsingin Jalkapalloklubin ja kasvatti eron Hakaan neljään pisteeseen.

Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden Veikkausliigassa kahdesti ja molemmilla kerroilla pisteet tasattiin. Toukokuussa Tehtiksellä ottelu päättyi 1-1 ja Seinäjoella kesäkuun lopussa molemmat osuivat tuplasti useammin, jolloin loppulukemiksi kirjattiin 2-2.

– Molemmat joukkueet on hyvässä iskussa. Tasaista on ollut keskinäisissä otteluissa tällä kaudella enkä usko, että se tulee poikkeamaan huomenna, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio pohtii seuran sivuilla.

SJK:n alkukausi oli todella vaikea, mutta kauden edetessä pohjanmaalaiset ovat saaneet peliään koko ajan paremmin ja paremmin toimimaan, mistä osoituksena keskiviikon voitto KuPS:sta. SJK:n kone on lähtenyt käyntiin juuri oikeaan aikaan ja tästä syystä aiemmilla kohtaamisilla ei ole sen enempää, kuin tämän hetken sarjasijoituksellakaan merkitystä sunnuntain asetelmia miettiessä.

– Vaikean alkukauden jälkeen he ovat kärsivällisesti odottaneet ja antaneet aikaa, minkä ansiosta ovat saaneet tuloksia viime aikoina. Uusi valmentaja ja uusia pelaajia, niin kyllä se ottaa aina aikansa. Kyllä sieltä hyvässä iskussa oleva joukkue on tulossa huomenna vastaan, Tainio näkee.

SJK on Hakan ohella toinen niistä joukkueista, joiden päästettyjen maalien lukumäärä on tehtyjä suurempi. Molemmat joukkueet ovat toki lähellä kääntää suhteen paremmaksi, sillä tehtyjä maaleja Hakalla on tällä hetkellä 37 ja päästettyjä 38. Vierailla puolestaan tehtyjä on 33 ja päästettyjä 35.

Siinä missä kotijoukkueelta löytyy selkeä ykköshyökkääjä joukkueesta, niin vierailla vastuu on jakautunut laajemmalle. Hakan Lee Erwin on osunut jo 15 kertaa tämän kauden Veikkausliigassa, kun taas SJK:n kaksi parasta maalintekijää eivät edes yhdessä yllä samaan maalimäärään. Jake Jervis ja Tuomas Kaukua ovat molemmat iskeneet kuusi maalia, eli yhteensä maaleja on syntynyt kolme vähemmän, kuin Erwinillä

Jos tällä kaudella keskinäiset ottelut ovat olleetkin tasaisia, niin viime kaudella molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa tylysti 4-0. Viimesyksyinen, upea voitto Tehtaan kentän iltavaloissa siivitti Hakan huimaan vireeseen loppukauden ajaksi. Vastaavaa näytöstä tuskin tullaan tällä kertaa näkemään, mutta selvää on, että nämä kaksi joukkuetta tulevat tarjoamaan viihdyttävän jalkapallonäytöksen, mistä ei panosta puutu.

– Todella hyvillä mielin huomiseen lähdetään. Meillä on kaikki terveenä (pois lukien Vigori Gbe), joten tosi kiva palata kotikentälle pelaamaan pitkästä aikaa ja uskon, että voitolla ollaan lähellä nelossijaa, Tainio toteaa luottavaisesti.

SJK:n päävalmentaja Joaquin Gomez toivoo joukkueensa jatkavan siitä mihin keskiviikkona jäi.

– Pelit tulevat nopeasti ja meidän pitää huolehtia siitä, että pidämme tason yhtä korkealla kuin pidimme sen edellisessä pelissä keskiviikkona. Ei ole siis paljoa aikaa valmistautua, mutta pyrimme pitämään samat prosessit käynnissä. Joitain pikku kramppeja oli viime pelissä, mutta niistä huolehditaan ja jatkamme samalla tavalla. Pelaajat ovat hyvässä kunnossa, hyvässä iskussa, ja valmiita tekemään kaiken uudelleen sunnuntaina. Tämän jälkeen meillä on sitten pidempi viikko parannella ja valmistautua, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Olemme hyvässä tilanteessa nyt. Kuten sanoin edellisen ottelun jälkeen lehdistölle, me pidämme yllä nämä samat standardit ja jatkamme askel askeleelta kehittymistä entistä paremmaksi. Näin olemme edenneet koko kauden. Ja sitä kautta uskon, että sunnuntain pelistä tulee jälleen erittäin viihdyttävä, Gómez jatkaa.

SJK:lta puuttui keskiviikkona pelikiellon vuoksi kapteeni Mehmet Hetemaj, joka vapautuu pelikiellosta tähän otteluun. Lisäksi kuusi maalia tehnyt Tuomas Kaukua oli sivussa flunssan vuoksi. Kaukua saattaa olla taas mukana sunnuntaina. Pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi keskiviikon ottelussa itseään loukkasi hieman puolustaja Matias Vainionpää sekä keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi, mutta kumpikin pystynee pelaamaan taas sunnuntaina.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Mantere Juuso
4.ET Mäkinen Kalle

FC Haka - SJK Tehtaan Kentällä sunnuntaina 2.10. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan ja SJK:n verkkosivut