AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

16

(1-2)

Yleisöä 936

AC Oulu
4-3-3
vko.36 // 10.9.2022

Ennakko: HIFK-AC Oulu

Ennakko: HIFK-AC Oulu

Kuva: Mira Lönnqvist

HIFK jatkaa taistelua putoamista vastaan sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu niukasti Mestaruussarjasijoituksilta ulos jäänyt AC Oulu.

HIFK lähtee sunnuntaiseen päätöskierrokseen alla viime hetken tappio Stadin Derbyssä. HIFK oli pitkään kiinni tärkeässä pisteessä, mutta kärsi lopulta tappion Santeri Hostikan iskettyä voittomaalin 87. minuutilla. Pelin jälkeen kiiteltiin asennetta ja peli-ilmettä ja siihen on helppo yhtyä. HIFK näytti joukkueelta, joka ei ole luovuttanut.

HIFK:n tilanne verrattuna Lahteen on selkeä: Loppukauden aikana HIFK:n olisi otettava kaksi voittoa enemmän kuin Lahti ennen kuin joukkueet kohtaavat kaikella todennäköisyydellä Lahdessa päätöskierroksella. Mikäli siihen otteluun lähdetään tilanteessa, jossa eroa on maksimissaan kolme pistettä, olisi voitolla HIFK karsinnoissa. Mikäli muissa viidessä ottelussa ennen tätä kohtaamista HIFK ei ole onnistunut keräämään vähintään kuutta pistettä Lahtea enemmän, on kohtalona putoaminen Ykköseen.

Oululaisten viimeisestä viidestä pelistä on mukaan saatu vain kolme pistettä, kun Interin vastalauseella kotijoukkueen voitto tuomittiin lopulta turkulaisten hyväksi. Siitä huolimatta Laivastonsinisten otteet ovat olleet loistavia ja pisteitä ei elokuun aikana menetetty Eurolopputurnauspaikan varmistaneille FC Hongalle eikä HJK:lle.

Edellisestä kohtaamisesta AC Oulun ja HIFK:n välillä pisteet lähtivät jakoon. Maaleista silloin vastasivat Oulusta Järvenpäähän siirtynyt Enoch Banza sekä Eero Markkanen. Punapaidoissa nähdään sunnuntaina myös oululaisille viime kaudelta tuttu Obed Malolo. Laivastonsinisissä viime kaudella esiintynyt Sergei Eremenko siirtyi myös täksi kaudeksi tähtirintojen riveihin, mutta on tulevassa ottelussa pelikiellossa. Toisesta kohtaamisesta oululaiset lähtevät tavoittelemaan voittoa kynsin ja hampain varmistaakseen paikan Eurolopputurnauksessa.

- HIFK on muuttunut viime kerrasta paljon. Heille on tullut useita laadukkaita pelaajia lisää ja varmasti Mixunkin käden jälki alkaa näkyä joukkueen pelaamisessa selkeämmin kuin aikaisemmalla kerralla täällä Oulussa. Helsinkiläiset ovat tuloksista huolimatta "roikkuneet" viime aikoina jokaisen pelin voitoissa kiinni ja heitä ei todellakaan voi aliarvioida.

- He juoksevat paljon ja heidän selkeästi aggressiivisempi puolustaminen on eri tyyppistä, kuin muilla joukkueilla. Olemme ottaneet sen huomioon harjoitusviikollamme, AC Oulun apuvalmentaja teemu Tavikainen sanoo.

Tavikaisen mukaan myös HIFK:n hyökkäyspelissä on elementtejä, joita on syytä varoa.

- Lisäksi heidän hyökkäyskombinaatiot keskisektorilla ovat vaarallisia ja heillä on hyväjalkaisia pelaajia antamaan läpisyöttöjä tai keskityksiä kauempaakin, linjamme pitää olla yhtenäinen avoimen pallon tilanteissa, jotta pystymme pitämään punapaidat poissa paikoilta.

- Peliin lähdetään kuitenkin keksimättä pyörää uudelleen ja omia hyviä pelaamisen aihioita unohtamatta. Jännä peli on tiedossa ja varmasti tunteet tulee olemaan katossa, kun matsi alkaa.

Oulua vastaan HIFK:n on oltava optimistinen. Vaikka tulokset ovat olleet läpi kauden pettymyksiä, on HIFK aina Oulua vastaan pelannut hyvin. Myös menneinä kausina HIFK on juuri Oulua vastaan ottanut isoja voittoja, vaikka kausi ei muuten olisi sujunut odotusten mukaan. Esimerkkinä kausi 2012, jolloin HIFK voitti kauden lopussa Oulun, vaikka lopulta tuli putoaminen Kakkoseen. Kotietua ei voida kohtaamisissa korostaa tarpeeksi. HIFK on historiansa aikana voittanut Oulun viidesti ja näistä voitoista neljä on tullut juuri kotona.

HIFK:n pelaajatilanne on parantunut. Vain Wilfried Kanon on varmuudella edelleen poissa loukkaantumisen takia, muutoin Mixu Paatelaisella on mistä valita.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 De Casseres Christian
AET 2 Kuukasjärvi Arttu
4.ET Al-Emara Mohammad

HIFK - AC Oulu Bolt Arenalla sunnuntaina 11.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut