AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1
#6 Voutilainen

12

(0-1)

Yleisöä 4015

HJK
3-4-3
#21 Väänänen #29 Olusanya
vko.36 // 10.9.2022

Ennakko: FC Honka-HJK

Ennakko: FC Honka-HJK

Kuva: Mira Lönnqvist

FC Honka päättää Veikkausliigan runkosarjan todellisella huippuottelulla, kun HJK saapuu sunnuntaina Tapiolan urheilupuistoon.

Hongalla on takanaan kaksi hieman vaikeampaa ottelua. Ensin pistejako 2-2 numeroin AC Oulun kanssa ja viimeisimpänä 1-2 tappio Hakan vieraana. Runkosarjan päätöskierrokselle Honka lähtee kolmannelta sijalta. Sarjakakkonen KuPS on kolme, ja sunnuntain vastustaja HJK viisi pistettä edellä.

– HJK on hyvässä iskussa, joten joukkueena meiltä tarvitaan hyvä suoritus. Kannattajien tuki tulee myös olemaan siinä suuressa roolissa, Otso Koskinen toteaa.

Honka ja HJK kohtasivat Töölön Bolt Arenalla Veikkausliigakauden avauskierroksella. Silloin HJK vei niukan voiton 1-0 lukemin, joten tärkeiden pisteiden lisäksi Honka janoaa varmasti myös revanssia tuosta pettymyksestä.

HJK:n viikko on ollut tapahtumarikas. Maanantaina Klubi voitti kauden viimeisen Stadin Derbyn 2–1, ja torstain Eurooppa-liigan ottelussa sinivalkoiset tarjosivat 0–2-tappiosta huolimatta hyvän vastuksen Töölöön matkustaneelle Real Betisille.

Viime kaudella vasta kahdeksanneksi sijoittuneella Hongalla on takanaan puolentoista viikon tauko peleistä. Espoolaisten edellinen ottelu pelattiin 1. syyskuuta, jolloin FC Haka oli maalin verran vahvempi kotikentällään. Haka-tappiota edeltävät seitsemän ottelua Honka pelasi tappioitta jäätävällä maalierolla 21–4.

– Honka on ollut yksi kauden positiivisimpia yllättäjiä. Edellinen keskinäinen ottelumme oli tiukka (1–0-voitto Bolt Arenalla liigan avauskierroksella), ja tiukka peli on luvassa varmasti myös huomenna, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Alkukaudella paljon sivussa olemaan joutunut Koskinen on palannut viime aikoina Hongan vahvuuteen ja vahvasti 19-vuotias on sen tehnytkin. Kauden avausmaali syntyi HIFK:ta vastaan ja toinen lisäajalla AC Oulua vastaan, joka toi Hongan dramaattisten vaiheiden jälkeen vielä 2-2 tasatulokseen.

– On ollut todella hyvä fiilis olla joukkueen mukana peleissä ja mikä vielä parempaa, olen pystynyt auttamaan jengiä pelaamisella ja parilla maalillakin, Koskinen sanoo.

Sunnuntain ottelusta ovat HJK:lta varmuudella sivussa Janne Saksela, Manuel Martic, Valtteri Moren ja Roope Riski. Lisäksi joukkueessa on ollut pientä flunssaa liikkeellä, joten pelaava kokoonpano ratkeaa vasta ottelupäivän aamuna.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Vihreävuori Riku
4.ET Reitala Oliver

FC Honka - HJK Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, HJK:n verkkosivut