AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

23

(0-1)

Yleisöä 802

FC Inter
4-3-3
vko.35 // 3.9.2022

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

Kuva: Tara Jaakkola

IFK Mariehamn saa vieraakseen sunnuntaina FC Interin ja pisteet ovat molemmille erittäin tärkeitä.

Kotijoukkue haki edelliskierroksella arvokkaat pisteet FC Lahdelta, mutta tavoittelee lisäpisteitä saadakseen hyvät asetelmat Haastajasarjaan ja sitä kautta mahdollisuuden taistella vielä paikoista eurolopputurnauksessa.

- Tulemme pelaamaan aika lailla kuten Lahtea vastaan ja keskittymään siihen, että olemme tiiviitä puolustuksessa. Teemme kuitenkin mielellään maalin vaikka heti aloituksesta, IFK-luotsi daniel Norrm+en maalailee.

Tärkeitä pisteet ovat myös vieraiden kannalta. Interin Tommi Jyryllä on mielessä vain kuusi pistettä runkosarjan loppuhuipennuksesta.

– Meidän ainoa tavoite pitää olla ottaa täydet pisteet molemmista peleistä ja siten ei tarvitse muiden tuloksia seurailla. Se riittää varmasti ylempään loppusarjaan.

IFK Mariehamn on varsinkin kotonaan kova haaste, sillä Grönvitt on vuodesta toiseen kovan kotijoukkueen maineessa. Tällä kaudella se on hävinnyt vain kaksi yhdeksästä kotiottelustaan. Jyry yrittää pohtia syitä heidän hyvälle kotirekordille.

– Niin en tiedä, mistä se johtuu. Pitkä laivamatka ja ainakin aikaisemmin pienikokoinen nurmikenttä varmaan osaltaan vaikutti. Hyviä päänahkoja IFK on ottanut siellä tälläkin kaudella, joten hyvin pitää onnistua. Meillä on hyvä valmistautuminen ja lauantaina jo matkustus saarelle, joten sen taakse ei voida mennä, isosta vastuusta tällä kaudella nauttinut Jyry toteaa.

Kevätkierroksen kohtaaminen Turussa on yksi Interin tämän kauden parhaista peleistä. Huhtikuinen taisto päättyi Miguel Graun ryhmän 4-0 -voittoon. Ottelun kaikki maalit Inter tykitti ottelun ensimmäisellä jaksolla. IFK Mariehamn on sarjataulukossa kymmenentenä ja kaipaa varmasti lisäpisteitä, jotta takana väijyvä FC Lahti ei sysää joukkuetta liigakarsijan paikalle.

– IFK on parantanut paljon kauden edetessä ja varmasti tulossa ihan erilainen peli kuin Turussa alkukaudella. Se on kovaa töitä paiskiva joukkue, jossa on hyviä yksilöitä. Hyvään flow-tilaan päästessään ovat jo osoittaneet, että pystyvät haavoittamaan mitä joukkuetta tahansa tässä sarjassa.

- Hyvin pitää onnistua jos ja kun halutaan tärkeät pisteet sieltä mukaan, tehot 3+2 liigassa summannut pelimies ennakoi.

IFK Mariehamnilla on käytännössä täysi miehistö käytössään lukuun ottamatta pelikieltoaan sovittavaa John Owoeria.

- Isossa kuvassa näin. Meillä on muutama epävarma tapaus vielä. Robin Sidillä on esimerkiksi ollut pientä lonkkavaivaa, mutta vastaavasti Jamie Hopcutt on harjoitellut täysitehoisesti koko viikon, Norrmén kertoo.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Mantere Juuso
AET 2 : Alakare Mikko
4.ET: Stenman Samuli


IFK Mariehamn - FC Inter Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 4.9. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, FC Interin verkkosivut