AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1481

FC Lahti
4-4-2
vko.35 // 3.9.2022

Ennakko: AC Oulu-FC Lahti

Ennakko: AC Oulu-FC Lahti

Kuva: Lauri Ilola

AC Oulu ja FC Lahti kohtaavat toisen kerran tälle kaudelle. Erittäin tärkeä ja jännittävä ottelu pelataan Raatissa sunnuntaina.

Joukkueet ottivat viimeksi mittaa toisistaan edellisen kerran Lahden Stadionilla toukokuussa, jolloin AC Oulu onnistui nappaamaan täydet pisteet kotiin Otso Liimatan ja Michael Lopezin maaleilla. Raatin Stadionilla saatetaan nähdä oululaisille varsin tuttu kasvo Dennis Salanovic, joka on lahtelaisten paidassa esiintynyt nyt kolmesti Oulusta lähdön jälkeen.

AC Oulu taistelee ylemmän loppusarjan paikasta, kun Lahti taas pyrkii välttämään suoran putoamisen ja hinaamaan itsensä poissa karsijan paikalta. Sunnuntaina kumpikin joukkue taistelee isoista pisteistä tulevia loppusarjoja ajatellen.

AC Oulu jatkaa taisteluaan yläloppusarjan paikasta seitsemänneltä sijalta. Eroa kuudentena ja viimeistä yläloppusarjapaikkaa pitävään Seinäjoen Jalkapallokerhoon ja Turun Interiin on kaksi pistettä. SJK taistelee lauantaina Pohjanmaan derbyssä vaasalaisia vastaan ja turkulaiset kohtaavat IFK Mariehamnin vierasottelussa Ahvenanmaalla. Voitolla oululaiset voisivat nousta kuuden joukkoon, jolloin olisi hyvät asetelmat Runkosarjan päätöskierrokselle HIFK:ta vastaan.

FC Lahden tuskana on edellisissä otteluissa ollut maalinteko. Edellisellä liigakierroksella Lahti kärsi kotonaan 2-0-tappion IFK Mariehamnille. Keskiviikkona Suomen Cupin välierässä Kuopion Palloseura haki finaalipaikan Lahdesta 1-0-voitollaan. Lahti pääsi jauhamaan KuPS:a vastaan 75 minuuttia ylivoimalla, mutta ei saanut kuparista rikki.

FC Lahden sarjasijoitus ennen viikonlopun kierrosta on 11. Eroa suoran putoajan paikalla olevaan Helsingin IFK:hon on kahdeksan pistettä. Lahtelaisia sijan ylempänä oleva IFK Mariehamn on puolestaan neljän pisteen karkumatkalla.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila alleviivaa työnteon tärkeyttä sunnuntain ottelussa.

– Meillä pitää olla huomenna kova intensiteetti tekemiseen. Meidän pitää taistella ja meidän pitää olla ahnaita ja ahneita tekemään töitä. Jaossa on taas kolme todella tärkeää pistettä, Mannila tiivistää.

Varmasti AC Oulun kokoonpanosta ovat poissa Aapo Heikkilä, Samuel Anini Jr., Ibra Sekajja ja Sandro Embalo.

FC Lahden terveystilanne on kohtalainen. Juho Pirttijoki palasi kentille KuPS-ottelussa. Varmasti sivussa ovat vain Antonio Reguero ja Eduards Emsis, jonka korttitili täyttyi edellisessä liigaottelussa ja hän on pelikiellossa kahdessa seuraavassa ottelussa. Kysymysmerkkejä on kuitenkin useampi, kuten edellisestä ottelusta sivussa olleet Teemu Penninkangas ja Lassi Järvenpää.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1 : Jantunen Olli
AET 2 : Silén Eetu
4.ET: Korkalainen Tatu


AC Oulu - FC Lahti Raatin stadionilla sunnuntaina 4.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Lahden verkkosivut