AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 2592

Ilves
4-4-2
vko.35 // 2.9.2022

Ennakko: KuPS-Ilves

Ennakko: KuPS-Ilves

Kuva: Jimi Soinila

Veikkausliigan runkosarja lähestyy loppuaan ja taistelu sarjasijoituksista käy kuumana. KuPS pelaa lauantaina runkosarjan viimeisen kotiottelunsa, kun kuopiolaiset isännöivät Väre Areenalla Ilvestä.

KuPS:n viime kausien saldo on komeaa luettavaa; hopeaa, pronssia, kultaa, pronssia, hopeaa. Sen päälle viime kaudella Suomen Cupissa tuli mestaruus. Myös tänä vuonna meno on totutun vahvaa; Veikkausliigan piikkipaikka ja joukkue raivasi tiensä Suomen Cupin finaaliin kaatamalla keskiviikkona FC Lahden maalein 1–0.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio tietää, että sarjakärjeltä ei saa mitään ilmaiseksi. Veikkausliigassa on kuitenkin pelattu paljon ristiin, ja kärkijoukkueetkin pudottavat pisteitä ajoittain.

– Hyvä vastus on ehdottomasti edessä. Näemme sen enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Tämä on mahdollisuus testata omaa kuntoa ja osaamistamme. Jos onnistumme pelisuunnitelmassamme täydellisesti, niin meillä on hyvä sauma horjuttaa mestaruustaistelua. Haka voitti Hongan eilen, ja me lähdemme puolestamme järisyttämään KuPS:aa.

– KuPS on pystynyt ottamaan niin sanottuja rutiinivoittoja viime otteluista. Vajaamiehisinäkin ovat taistelleet pisteitä mukaan. Siellä on laadukkaita ja meillekin hyvin tuttuja pelaajia. Toisaalta tässä vaiheessa kautta kaikki joukkueet alkavat jo olla tuttuja, ei sieltä enää yllätyksiä tule vastaan, Kallio pohtii.

Vierasjoukkue Ilveksen vaarallisuus ja yksilötaito etenkin hyökkäyspäässä on laitettu kuopiolaisten riveissä merkille

- Ilves on vaarallinen joukkue varsinkin hyökkäyspäässä. Heillä on paljon hyviä yksilöitä ja erityylisiä pelaajia, jotka voivat ratkoa tilanteita heidän eduksensa. Meidän pitää olla äärimmäisen huolellisia niissä hetkissä, kun pallo on vastustajalla, avaa KuPS-luotsi Simo Valakari.

KuPS:lta maalivahti Johannes Kreidl on Ilves-ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi, mutta cupin välieräottelussa ulosajettu Otso Virtanen on puolestaan pelikelpoinen Veikkausliigassa. KuPS on tehnyt viime otteluistaan itselleen vaikeita ja päävalmentaja Valakari peräänkuuluttaakin huolellisuuden merkitystä Ilves-kamppailussa.

- Huolellisuus on Ilvestä vastaan avainsana, sillä viime peleissä olemme omilla nukahduksillamme tehneet peleistämme haastavia. Meidän pitää pystyä paremmin elämään hetkessä ja jos keskittymisemme pysyy korkealla tasolla koko pelin ajan, tulemme olemaan vahvoilla, Valakari uskoo.

Ilves on viime viikkoina vahvistunut laitahyökkääjä Parfitt-Williamsilla ja laitalinkki Najeeb Yakubulla. Loukkaantumiset ja pelikiellot alkavat hellittää, mutta lauantain ottelu jää varmuudella väliin Patrick Loa Loalta ja Tabi Mangalta.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Lemettinen Jouni
AET 2: Valjakka Turkka
4.ET: Dag Ayhan


KuPS - Ilves Väre Areenalla lauantaina 3.9. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut