AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

10

(1-0)

Yleisöä 3676

SJK
4-3-3
vko.34 // 27.8.2022

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

Kuva: SJK / Marko Tuominiemi

HJK pelaa vasta kuukauden ensimmäisen Veikkausliigan kotiottelunsa sunnuntaina, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapuu Seinäjoen Jalkapallokerho.

HJK eteni torstain Silkeborg-tasapelin myötä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen toista kertaa historiansa aikana, mutta hienon saavutuksen jälkeen keskittyminen on suunnattava jälleen kotimaahan.

– Upean saavutuksemme jälkeinen SJK-ottelu testaa luonnettamme – huippujoukkueet pystyvät nollaamaan ajatukset nopeasti. Fokuksemme on oltava yhtä hyvä kuin se on ollut muissakin europelien välisissä liigapeleissä, jotta saamme kolme pistettä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Sunnuntain otteluun molemmat joukkueet pääsevät hyvissä tunnelmissa, sillä SJK kaatoi edellisessä ottelussa Veikkausliigan kärjessä olevan KuPS:n. SJK pääsee nyt ensimmäisenä joukkueena haastamaan tuoreen Eurooppa-liigan joukkueen ja esiintymään noiden joukkueiden skouteille.

– Aivan aluksi haluan onnitella HJK:ta saavutuksesta Eurooppa-liigassa. Eli onnittelut seuralle, pelaajille ja valmennusryhmälle. Se on erinomainen saavutus, sillä tiedämme hyvin, että se on todella vaikeaa suomalaiselle seuralle päästä lohkovaiheeseen. Olemme suomalaisen jalkapallon puolesta ylpeitä siitä saavutuksesta, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Gómez jatkaa samaan hengenvetoon kuitenkin, että SJK ei lähde onnittelemaan HJK:ta, vaan tekemään isäntien olon mahdollisimman hankalaksi.

– Nyt kuitenkin menemme sinne vieraaksi, emmekä aio päästää heitä helpolla. Aiomme palauttaa heidät takaisin Veikkausliiga-todellisuuteen, missä heitä odottaa toisenlaiset haasteet. Teemme siis kaikkemme, että palaamme kotiin Helsingistä kolmen pisteen kanssa.

– Haluamme pitää oman suoritustason korkealla, ottaa pisteitä ja jatkaa nousua sarjataulukossa. Olemme nyt siinä vaiheessa sarjaa, että jokainen piste merkitsee valtavasti, sanoo Gómez.

Edellinen keskinäinen kohtaaminen pelattiin huhtikuussa Seinäjoella, josta HJK vei pisteet mukanaan 1–0-vierasvoitolla.

– SJK on muuttunut aika paljon siitä, kun viimeksi pelasimme. Pelaajistossa on tapahtunut monia muutoksia. Lisäksi heidän pelaamisen muotonsa ovat erilaiset, ja he pystyvät luomaan enemmän uhkaa syvyyteen kuin pitkään aikaan, Koskela toteaa.

HJK:n pelaajatilanne on jopa erinomainen: loukkaantumisten vuoksi ovat sivussa ainoastaan jo pidempään poissa olleet Manuel Martic, Valtteri Moren sekä Roope Riski. Muutoksia kokoonpanoon on torstaista varmasti luvassa, jotta kentälle saadaan tuoreita jalkoja.

Viime ottelusta SJK:lta puuttui loukkaantumisten vuoksi Ville Tikkanen, Martti Haukioja, Matias Vainionpää, Pablo Andrade ja Alfie Bates. Myös Matej Hradecky sai iskun KuPS-ottelun loppuhetkillä, ja joutui tulemaan vaihtoon. Sunnuntain otteluun on kuitenkin ollut SJK:lla aikaa laittaa pelaajia kuntoon ja parannella tulleita kolhuja, eikä välttämättä yhtään pelaajaa ole sivussa enää silloin. Pelikiellosta puolestaan vapautuu Nooa Laine tähän otteluun, ja Moshtagh Yaghoubi teki debyyttinsä KuPS-ottelussa.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Jantunen Olli
4.ET Roth Matti

HJK - SJK Bolt Arenalla sunnuntaina 28.8. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut