AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

12

(1-0)

Yleisöä 1608

KuPS
4-4-2
vko.34 // 26.8.2022

Ennakko: FC Inter-KuPS

Ennakko: FC Inter-KuPS

Kuva: Juha Leskinen

FC Inter saa lauantaina vieraita Veikkausliigan kärkipäästä, kun kakkosena lymyilevä Kuopion Palloseura saapuu Veritas Stadionille kylään.

KuPS:n tilanne on sarjan mestaruustaistelussa jännittävä, sillä se on tasapisteissä kaksikon FC Honka ja HJK kanssa. Ero turkulaisiin nähden tuo kaula on 15 pistettä, ja tätä lähdetään nyt Interin toimesta kaventamaan.

Viime aikoina europelien rasittama kuopiolaisryhmä ei ole yltänyt kotimaassa maksimaaliseen suoritukseen, kun viiden edellisen ottelun pistesaldo on heille vaatimattomat seitsemän pistettä. Viime kierroksella keltapaidat kärsivät tappion SJK:n vieraana.

- Meidän viime aikojen tulokset eivät ole olleet yksinkertaisesti tarpeeksi hyviä. Emme ole kuitenkaan yrittäneet keksiä mitään taikatemppuja, vaan keskitymme oman pelaamisemme kehittämiseen. Sitä kautta tulokset kyllä kääntyvät meille taas suosiollisiksi, KuPS-luotsi Simo Valakari luotaa.

- Viime viikossa ja SJK-ottelussa eniten harmittaa se, että emme päässeet pelissä ulosmittaamaan sitä työtä, minkä teimme harjoituskentällä – sellaista jalkapallo kuitenkin joskus on. Joukkue on kuitenkin reagoinut vastoinkäymisiin hyvin ja pelaajia ei ole tällä viikolla erikseen käskeä tekemään töitä treeneissä.

Interin Matias Tamminen odottaa lauantaista kovaa koitosta.

– KuPS taistelee mestaruudesta ja tulevat Turkuun tappio alla, joten ovat varmasti nälkäisellä päällä, mutta myös me taistellaan ylemmän loppusarjan paikasta. Pisteet ovat meille ihan yhtä tärkeät, eli lähdetään täysin voitto silmissä, romuluinen Tamminen povaa.

Voiton reseptiin hän kertoo pari pientä väliaskelta.

– Joukkueen pitää olla todella yhtenäinen, jos halutaan saada täysi pistepotti sekä maalipaikoissa täytyy olla paljon terävämpi kuin viime otteluissa.

– Täytyy käyttää omat maalipaikkamme paremmin ja pystyä olemaan pallollisena parempia jotta tasaisuus löytyisi, Tamminen summaa.

Turussa pelattavaa tärkeää Veikkausliiga-ottelua KuPS:n joukkue lähestyy normaalilla tavalla. Kotijoukkue Interin vaarallisuus tiedostetaan, mutta keltapaidat tiedostavat myös voittoon tarvittavan reseptin.

- Inter on joukkue, jolla on selkeät vahvuudet ja parhaimmillaan he voivat voittaa minkä joukkueen tahansa. Meidän on pidettävä huoli siitä, ettemme päästä heitä hyvään tunnetilaan. Tapamme pelata on kontrolloida pelejä ja se tapahtuu lähes aina pallon kautta.

- Interiä vastaan meidän on oltava paljon pallossa ja pidettävä siitä myös hyvää huolta, päävalmentaja Valakari arvioi voiton avaimia.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Millner Max
4.ET Hyytiä Joni

FC Inter - KuPS Veritas Stadionilla lauantaina 27.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, KuPS:n verkkosivut