AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
5-2-3
#88 Hing-Glover

15

(0-2)

Yleisöä 3060

VPS
3-4-3
#7 Pahkasalo #17 Multanen #10 Morrissey #10 Morrissey #28 Hudd
vko.24 // 17.6.2022

Ennakko: HIFK-VPS

Ennakko: HIFK-VPS

Kuva: Juha Tamminen

Viime päivinä HIFK:n ympärillä on kuhissut muista kuin pelillisistä syistä. Näistä huolimatta lauantaina pelataan taas.

Jo ennakkoon keskustelua herättänyt keskiyön ottelu VPS:ää vastaan on vihdoin täällä, kun HIFK isännöi vaasalaisia klo 23.00 alkavassa Veikkausliigan ottelussa. Poikkeuksellinen alkamisaika asettaa omat haasteensa, mutta "Röda" on valmis hakemaan kauden avausvoittonsa huomenna Boltilla.

HIFK lähtee otteluun suhteellisen hyvistä asemista. Lyhyt kevättauko teki joukkueelle hyvää ja tästä osoituksena kiihkeän taistelun jälkeen jatkopaikka Cupissa IFK Mariehamnin vieraana. Menestys sillä saralla toimii varmasti mielialan nostajana myös Liigaa ajatellen. Toisaalta viime päivien uutiset eivät varmasti voi olla näkymättä jollain tavalla. Millä tavalla joukkue pystyy käsittelemään uutisia ja miten ne vaikuttavat esitykseen? Kentän ulkopuoliset asiat ovat erikseen, pisteet jaetaan kentällä. Nyt jos koskaan, olisi kauden avausvoiton aika, jotta kelkan saisi käännettyä ja taistelu jatkuisi.

Etenkin maalivahti Beto on monessa ottelussa ollut suurin syy siihen, miksi HIFK taistelee ottelusta toiseen pisteistä. Hänen huippupeliään tarvitaan jälleen huomenna. Lisäksi HIFK:n tulee saada hyökkäyksiensä päättämiseen lisää varmuutta. Tarvittavat paikat joukkue kyllä onnistuu luomaan, mutta viimeinen ratkaisu on ollut Liigan puolella usein liian heikko. Vastuunkantajia on löydyttävä myös hyökkäyksestä, jotta otteluita pystyy voittamaan. Olisiko huomenna kenties Eero Markkasen, Didis Lutumba-Pitahin tai Jusif Alin aika nousta sankariksi?

Viime kierroksella ennen kesäkuista maajoukkuetaukoa VPS kävi hakemassa kolme pistettä Maarianhaminasta, voittaen IFK Mariehamnin numeroin 1–3 Samba Sillahin, sekä kahden Kalle Multasen maalin siivittämänä. Huonot uutiset ottelusta kuitenkin olivat, että joukkueen kapteeni Sebastian Strandvall loukkasi polvensa ja on loppukauden sivussa. Aikaisemmin tällä viikolla VPS isännöi Suomen Cupin neljännesvälierissä HJK:ta. Vepsun hallinnasta huolimatta varsinaisella peliajalla ei nähty maaleja, ja lopulta HJK oli vahvempi rangaistuspotkuissa.

Vaasassa HIFK:n tilanne ja alkukauden esitykset ovat varsin hyvin tiedossa.

– HIFK ei ole saanut hirveästi tuloksia aikaan. He ovat kuitenkin pelanneet tasaisia pelejä ja siellä on ollut hyviä tasapelejä. He puolustavat kurinalaisesti ja vastahyökkäykset lähtevät kyllä nopeasti sitten eteenpäin. Jos pelinkuva on sama kuin aikaisemmin, meidän pitää olla kärsivällisiä ja pystyä liikuttamaan palloa koko 90 minuuttia.

- Aina voidaan spekuloida alkuun ja miettiä, että miten vastustaja tulee peliin ja muuttaako he mitään, mutta kaikkeen pitää sopeutua. Jokainen peli on kumminkin aina omansa. Erikoistilannepelaaminen on myös ollut heidän vahvuutensa alkukaudesta, riippuen käytettävissä olevista pelaajista, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää ennakoi huomista ottelua.

Varmaa on lopulta HIFK:n osalta vain se, että nyt jo kohtuuttoman suureksi henkiseksi lukoksi kasvanut voitottomuus täytyy saada katkaistua tavalla tai toisella. Joukkue on kykeneväinen otteluita voittamaan, se on tarpeeksi laadukas saamaan tuloksia otteluista. Tällä hetkellä kyse on enemmän henkisistä asioista. Ensimmäisen voiton saaminen on tällä hetkellä kentällä tapahtuvissa asioista se kaikista tärkein.

Yötön yö, keskiyö, hämärtyvä kesäilta. Ottelu, jota pelataan kahden vuorokauden aikana. Puitteet eivät otteluun voisi olla paremmat.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1 : Mynttinen Simo
AET 2 : Kettunen Eemeli
4.ET: Pesonen Miika


HIFK-VPS Bolt Arenalla lauantaina 18.6. kello 23.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut