AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1

41

(1-0)

Yleisöä 3075

HIFK
3-5-2
vko.33 // 21.8.2022

Ennakko: FC Honka-HIFK

Ennakko: FC Honka-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

FC Hongan kausi ja kova kamppailu kärkipaikoista jatkuu jälleen maanantaina, kun keltamustat saavat vieraakseen naapurikaupungin HIFK:n.

Honka on ollut viime ajat kovassa vireessä. Viimeisessä viidessä ottelussa ainoa pistemenetys tuli vierastasapelissä sarjakärki KuPS:ia vastaan. Lisäksi otteluiden maaliero on Hongan hyväksi komea 15-1.

Honka on pitänyt jo kahdeksan kertaa tällä Veikkausliigakaudella oman maalinsa puhtaana. Maalivahti Maksim Rudakov antoi nollapeleistä kunniaa koko joukkueelle ja saman tekee toppari Aldayr Hernández.

– Joukkue tekee asioita todella hyvin. Toimimme hyvin yhdessä ja kaikki tietävät roolinsa. Hyvä joukkuepelaaminen tekee myös puolustamisesta helpompaa, hän toteaa.

HIFK:n tilanne on erittäin hankala, eikä vaikea kotijoukkue helpota lähtökohtia otteluun. FC Lahti otti ison voiton Vaasassa lauantaina ja siirsi piste-eron HIFK:hon jo yhdeksään pisteeseen. Jostain olisi siis saatava pisteitä ja nopeasti, kun runkosarjassa on jäljellä enää 4 ottelua. HIFK voi kuitenkin ottaa huomiselle mukaan useitakin hyviä asioita mukaan. Piristyneet peliotteet viime aikoina on luonut uskoa siihen, että kurssin voi vielä kääntää. Tuloksia ei ole tullut, mutta peliesitykseen on tullut järkeä. Lahti- sekä SJK-ottelut olivat selkeästi parhainta HIFK:ta tällä kaudella. Lisäksi HIFK voi järisyttää mestaruuskamppailua ottamalla huomenna Hongalta pisteitä ja näin muuttaa dynamiikkaa niin kärjessä kuin pohjalla

HIFK:n kausi on ollut vaikea ja joukkue on siis Veikkausliigan viimeisellä sijalla. Joukkueesta löytyy laadukkaita pelaajia, kuten viimeisimpänä mukaan liittynyt Roman Eremenko. Myös Hongan ottelut HIFK:ta vastaan ovat tälläkin kaudella olleet tasaisia. Suomen Cupissa helsinkiläiset voittivat rangaistuspotkukilpailun jälkeen, Veikkausliigassa Honka otti Töölöstä niukan 2-1-voiton.

Vielä viime kaudella HIFK:ta edustanut Hernández tietää maanatain vastustajan vaarallisuuden.

– Nämä ovat myös heille hyvin tärkeitä otteluita. Vaikka he eivät ole saaneet oikein tuloksia, he ovat hyvä joukkue. Uskon, että he yrittävät puolustaa tiiviisti ja hyökätä vaarallisesti vastaan.

- Meidän pitää olla hyvin keskittyneitä, jotta pystymme hallitsemaan transitioita ja sitä kautta ottelua. Sitä kautta saamme kolme pistettä ja jatkamme kohti sarjan kärkipaikkaa.

Pelaajatilanne on suhteellisen hyvä HIFK:lla. Roberto Savio on vielä pelikiellossa ja Wilfried Kanon loukkaantuneena. Jesse Nikki joutui tulemaan SJK-ottelussa lievän loukkaantumisen takia vaihtoon, mutta muutoin joukkueessa kaikki ovat joko täydessä pelikunnossa tai hiljalleen palaamassa mukaan kokoonpanoon.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Koskinen Samu
AET 2 Lemettinen Jouni
4.ET Antamo Dennis

FC Honka - HIFK Tapiolan Urheilupuistossa maanantaina 22.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, HIFK:n verkkosivut