AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-2-3

03

(0-3)

Yleisöä 2434

HJK
3-4-3
vko.33 // 20.8.2022

Ennakko: FC Haka-HJK

Ennakko: FC Haka-HJK

Kuva: Mira Lönnqvist

Sunnuntaina pelataan yksi suomalaisen pääsarjatason jalkapalloilun ehdottomista klassikoista, kun FC Haka isännöi Helsingin Jalkapalloklubia Tehtaan kentällä.

Kaksi kaikkien aikojen menestyneintä suomalaista jalkapallojoukkuetta ovat usein ratkoneet mestaruuksia keskenään, mutta viime vuosina, Hakan Veikkausliigaan paluun jälkeen, on otteluita hallinneet helsinkiläiset. Tulevaan otteluun lähtökohdat ovat kuitenkin pitkästä aikaa ne, että valkopaidat lähtevät tosissaan taistelemaan täydestä pistepotista.

– Onhan se selvä, että HJK on suosikki edelleen. Me ollaan kuitenkin kehitytty koko ajan ja kotikentällä oltu vahvoja, niin se on päivänselvä asia, että vaikeaksi homma tehdään, Haka-luotsi Teemu Tainio lupaa.

Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin sijoilla kolme ja neljä, mutta piste-eroa toki löytyy yhdeksän pisteen verran helsinkiläisten eduksi. Tehtyjen maalien määrässä Haka on 30 maalillaan neljä maalia edellä, kun taas päästettyjä maaleja koskilaisilla on puolet enemmän, kaikkiaan 32 kappaletta.

HJK alkukausi Veikkausliigassa ei ole sujunut täysin toivotusti, mutta viime aikoina joukkueen kunto ollut paranemaan päin. Kuntopuntarissa joukkue on toisena, pisteen enemmän Hakaan verraten saavuttaneena.

– Kivikova joukkue on sunnuntaina vastassa. Veikkausliiga ei ole mennyt ihan niin, kuin ovat suunnitelleet, mutta Euroopassa jälki on ollut kovaa. Me taas ollaan oltu kotona vahvoja ja nyt on hyvä formi päällä, niin kyllä me kaikki likoon lähdetään laittaan, Tainio lataa.

Mestaruustaisto on tällä hetkellä äärimmäisen tiukka: 37 pistettä kerännyt HJK on tällä hetkellä jaetulla toisella sijalla FC Hongan kanssa. Sarjaa johtaa Kuopion Palloseura,.

– Haka on ollut kauden positiivisimpia yllätyksiä. He ovat olleet etenkin viime aikoina vahvoja kotikentällään, ja joukkue on erittäin hyvä tilanteenvaihdoissa Logan Rogersonin ja Lee Erwinin johdolla. Meidän täytyy kiinnittää erityishuomiota siihen, että kontrolloimme heidän avainpelaajansa hyökätessä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Haka on saanut valmistautua tulevaan Klassikkoon rauhassa. Hyvän treenirutiinin rikkoi tiistainen juhlaottelu Sääksjärven Loiskeen vieraana, mikä Tainion mukaan oli kaiken kaikkiaan positiivinen tapahtuma normaalien treenirutiinien keskellä, missä myös vähän peliaikaa saaneet pääsivät kentälle. Myös joukkueen terveystilanne on erinomainen, sillä loukkaantuneena ollut Atte Sihvonen on kuntoutunut ja näin ollen ainoa poissaolija on pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe.

HJK:n pelaajatilanne on paranemaan päin: Joona Toivio sekä Paulus Arajuuri lähestyvät pelikuntoa. Sunnuntain ottelusta ovat sivussa Manuel Martic, Roope Riski, Valtteri Moren sekä Miro Tenho, joka on pikkuvamman vuoksi tarvinnut lepoa jo pidempään. Tenho on sivussa myös tulevan torstain Eurooppa-liigan kamppailusta pelikiellon vuoksi.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Millner Max
4.ET Vuorinen Juuso

FC Haka - HJK Tehtaan kentällä sunnuntaina 21.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, HJK:n verkkosivut