AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

02

(0-1)

Yleisöä 2250

SJK
3-4-3
vko.32 // 14.8.2022

Ennakko: HIFK-SJK

Ennakko: HIFK-SJK

Kuva: SJK

HIFK juhlistaa 125-vuotissyntymäpäiviään maanantaina 15.8, kun SJK saapuu vierailulle Bolt Arenalle.

Ottelu on jo ennakkoon todella tärkeä, kun jälleen pelataan todella isoista pisteistä. Edelliset viisi ottelua joukkueitten kesken ovat päättyneet kahdesti tasan, kerran HIFK:n ja kahdesti SJK:n voittoon. Edellinen kohtaaminen oli Veikkausliigan avauskierroksella Seinäjoella, jossa SJK nousi viimeisen viiden minuutin aikana voittoon hyvin erilaista HIFK:ta vastaan.

HIFK pelaa säilymisensä puolesta ja SJK puolestaan pyrkii vielä kuuden parhaan joukkoon ja Mestaruussarjaan. Vahvan heinäkuun pelanneet seinäjokelaiset kärsivät edellisottelussaan tappion FC Interille ja hamuavat nyt takaisin voittokantaan.

Viimeisin lisäys HIFK:n kokoonpanoon on 29-vuotias norjalainen Ståle Saethre, jonka odotetaan tekevän ensiesiintymisensä Rödan paidassa. Lisäksi Sakari Mattila palaa kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen. Uusi nimi pelikiellossa on Savio Roberto, joka otti punaisen Lahdessa. Näin ollen hyökkäysduo joutuu jälleen muutoksen alle, kun kaksi edellistä ottelua aloittanut kaksikko Savio – Michael Bakare hajoaa.

Mosawer Ahadi siirtyi viikolla EIF:iin, mutta vaihtoehtoja hyökkäykseen edelleen löytyy. Iso murheenkryyni on ollut maalinteko tällä kaudella. Paikkoja ollaan saatu luotua tarpeeksi. Etenkin viime otteluissa Roman Eremenko ja Guillermo Sotelo ovat saaneet lisää luovuutta HIFK:n hyökkäyspeliin. Nyt seuraava askel HIFK:lle on saada apina pois selästä ja maalitili kunnolla auki.

– Heillä ei ollut kovin hyvä kausi tähän asti, mutta he ovat koko ajan hitaasti parantaneet. Myös IFK:n joukkue on muuttunut kovasti siitä, millainen se oli kauden alussa. Siellä on nyt paljon uusia kokeneita pelaajia. Heidän asenteensa ja kokemus on parantanut joukkueen kautta. Siksi odotamme pelistä vaikeaa, mutta samalla odotamme sitä, ja haluamme päästä takaisin voittokantaan, SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez pohtii, ja viittaa edellisessä vierasottelussa Interille kärsittyyn 1-0 tappioon.

– Tarvitsemme kolme pistettä, sillä runkosarja on tulossa kohti loppuaan ja pisteet ovat meille nyt tärkeitä, jatkaa Gómez.

Myös ottelutapahtuma itsessään on erityinen, kun ennen ottelua HIFK järjestää Pre Game -tapahtuman Nordiksen edessä. Kello 17:45 on legendojen esiintyminen yleisölle ja puoliajalla kentällä nähdään HIFK:n juniorijoukkueiden esittely ja kulkue.

HIFK:ta viime kaudella valmentaneen Gómezin ohella SJK:ssa pelaa myös muutama pelaaja, joille HIFK:n kohtaaminen on samoista syistä erityistä. Jake Dunwoody, joka palaa tähän otteluun pelikiellostaan, Matej Hradecky sekä maalivahti Markus Uusitalo, siirtyivät kaikki kolme SJK-paitaan IFK:sta viime kauden päätteeksi. Lisäksi siirtoikkunassa SJK:n riveihin paluun lainasopimuksella tehnyt Moshtagh Yaghoubi, pelasi vielä viime kaudella HIFK:n punapaidoissa. Mosa on nyt toipunut aiemmin kesällä kärsimästään alaraajavammasta, ja on harjoitellut SJK:n mukana reilun viikon. Debyytti SJK-paidassa tällä kaudella, saatetaan nähdä jo IFK:ta vastaan.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1 : Lamppu Mika
AET 2 : Vuorinen Juuso
4.ET: Simani Peiman


HIFK-SJK Bolt Arenalla maanantaina 15.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut