AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3
#9 Väyrynen

10

(0-0)

Yleisöä 2389

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.32 // 13.8.2022

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

KuPS saa sunnuntaina vieraakseen IFK Mariehamnin ja ottelussa on molemmilla paljon pelissä.

KuPS:lla on pelattavaa todella paljon, sillä FC Hongan lauantainen voitto Ilveksestä suisti kuopiolaiset ainakin hetkeksi pois Veikkausliigan kärkipaikalta. Alla kuopiolaisilla on myöhään torstai-iltana pelattu Konferenssiliigan karsintaottelu Sveitsissä, kun IFK Mariehamn pääsee puolestaan otteluun tuoreemmilla jaloilla.

KuPS:n keskittyminen on siirretty loppukaudeksi käytännössä täysin Veikkausliigaan. Toki joukkue on mukana vielä myös Suomen Cupissa, mutta siinä joukkueella on edessään korkeintaan kaksi ottelua loppukesän aikana. Keltapaitojen europelit päättyivät torstaina Bernissä BSC Young Boysia vastaan.

- Euroseikkailumme tuli tältä vuodelta päätökseen ja nyt voimme siirtää henkisesti, sekä fyysisesti fokuksemme täysillä kotimaan peleihin. Uskon, että opimme europeleistä tiettyjä asioita ja meillä on loppukauden aikana vielä paljon näytettävää, summaa KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari.

IFK Mariehamn saa takaisin riviin keskikentän kapellimestarin Mohammed Abubakarin lievän polvivamman jäljiltä. "Abu" valaa uskoa Grönvittin mahdollisuuksiin.

- Meillä on vain voitettavaa siellä. KuPS haluaa mielellään pisteet ja pysyä kärjessä, kun me taas tarvitsemme voiton pystyäksemme ajamaan takaa edellämme olevia joukkueita, Abubakari kuvaa lähtökohtia.

- Kummallakin on paljon mietittävää ja edes on varmasti tiukka ottelu. Meillä on mahdollisuus ehkä hallita peliä hiukan enemmän, koska KuPS voi olla hiukan väsynyt eurocup-pelisään.

Abubakarin paluu on IFK Mariehamnille ehdottomasti merkittävä asia. Sen sijaan viikko sitten debytoinut Jamie Hopcutt on sivussa loukkaantumisen takia. Kaikkiaan joukkueessa on Abubakarin mukaan nyt hyvä noste päällä.

- Joukkueessa on ollut paljon energiaa ja se näkyi selvästi edellisottelussa [Hakaa vastaan] – aggressiivisuutta ja halua hyökätä oli paljon. Se ei ehkä ollut paras ottelu, mutta oli mukava nähdä millainen nälkä meillä oli ja että todella halusimme voittaa ottelun.

Joukkueitten kauden ensimmäinen kohtaaminen Maarianhaminassa päättyi 1-1-tasapeliin.

'Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Mainz Jonathan

KuPS - IFK Mariehamn Väre Areenalla sunnuntaina 14.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Ålandstidningen