AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-2

04

(0-1)

Yleisöä 1711

FC Honka
4-5-1
vko.32 // 12.8.2022

Ennakko: Ilves-FC Honka

Ennakko: Ilves-FC Honka

Kuva: Juhani Järvenpää

Ilves ja FC Honka taistelevat tärkeistä pisteistä lauantaina kohdatessaan Ratinassa.

Veikkausliigaa on takana 17 kierrosta. Sarjakolmonen FC Honka on karannut uudelle kymmenluvulle, pisteitä on kasassa 34. Espoolaisten takana keskikasti onkin sitten sangen tasainen. Yhdeksänneksi valahtaneella Ilveksellä on 20 pistettä, ja ylempiin sijoituksiin on edelleen iskuetäisyys. Kuusi joukkuetta on viiden pisteen päässä toisistaan.

Vesa Vasaran suojatit matkasivat sunnuntai-iltana Kuopioon sarjakärki KuPS:n vieraaksi. Kotijoukkue otti johdon, mutta espoolaiset kirivät tasoihin 1–1-tulokseen.

Ilveksellä on puolestaan alla tyly tappio Vaasassa. VPS otti komennon ja iski jo avausjaksolla taululle loppulukemat 3–0. Keltavihreillä on viidestä viimeisimmästä ottelustaan kasassa ainoastaan kaksi pistettä, joten voitto olisi erittäin tärkeä matkalla kohti ylempää loppusarjaa.

Tamperelaisten rivit ovat hieman rikkonaiset. Yusif Moussa ja Kalle Katz eivät ole vielä täydessä pelikunnossa. Aapo Mäenpää on useamman viikon sivussa nilkkavamman takia. Tuco ja Tabi Manga ovat pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia.

Vesa Vasaran pelikirjaan on perinteisesti kuulunut kollektiivinen lyhytsyöttöpeli. Ilveksen pitää varautua myös suoraviivaiseen kaksinkamppailuun.

– Honka hallitsee perinteisen pallonhallinnan, mutta myös tilanteenvaihtojen kautta hyökkäyksiä voidaan päättää nopeasti. Totta kai erikoistilanteet ovat myös Hongalle tärkeitä, vaikka ehkä prosentuaalisesti ne eivät usein näy maalitilastoissa.

– Me olemme omakohtaisesti kärsineet erikoistilanteista viime peleissä. Viimeksi Vepsua vastaan puolustettiin pari kulmapotkua huonosti, ja oltiinkin nopeasti kahden maalin tappiolla, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio miettii seuran sivuilla.

Honka on sarjassa kolmantena, vain kolmeen pisteen päässä kärkikaksikosta KuPS ja HJK, joista HJK on pelannut yhden ottelun enemmän.

– KuPS-ottelu oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. KuPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, me enemmän toista. Loppujen lopuksi tasapeli oli melko oikeutettu lopputulos, Hongan puolustaja Matias Rale sanoo espoolaisten sivuilla.

Hongan tappiottomien otteluiden putki on neljän ottelun mittainen. Ennen KuPS-tasapeliä se kaatoi FC Lahden, FC Interin, sekä VPS:n.

– Ilves on laadukas joukkue, jonka pitäisi olla korkeammalla sarjataulukossa. Joukkueessa on hyviä yksilöitä, jotka on pystyttävä pitämään aisoissa. Tällä kaudella Ilves on ollut meille hankala vastustaja, joten mielenkiintoinen ottelu on varmasti tulossa. Uskon, että nopeat vastahyökkäyksemme ja kollektiivinen puolustaminen tulevat olemaan resepti voittoon, Rale toteaa.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1 : Jantunen Olli
AET 2 : Komppa Paavo
4.ET: Al-Emara Mohammad


Ilves-FC Honka Ratinan stadionilla lauantaina 13.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.