AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-2-3

32

(1-1)

Yleisöä 3211

AC Oulu
4-5-1
vko.32 // 11.8.2022

Ennakko: FC Haka-AC Oulu

Ennakko: FC Haka-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja Ac Oulu avaavat Veikkausliigan viikonlopun perjantaina ottelulla, josta ei panoksia puutu.

Lähtöasetelmat otteluun ovat kutkuttavan jännittävät. Jos Haka on monien mielestä pelannut odotettua paremmin, on niin tehnyt myös AC Oulu. Joukkueet ovat tällä hetkellä molemmat 25 pisteellään sarjataulukon neljäntenä ja viidentenä. Oululaisten niukasti parempi maalisuhde oikeuttaa heidät valkopaitojen edelle.

– Ilman muuta kova ottelu tiedossa! Ollaan tasapisteissä ja taistellaan samoista pisteistä, Hakan valmentaja Ossi Virta painottaa.

– Talven pre-seasonilla pelattiin hyvä peli heitä vastaan ja voitettiin niukasti. Nyt kaudella sitten kärsittiin ruma tappio Oulussa, joten nyt lähdetään maksamaan kalavelkoja.

Haka ja Oulu ovat pelanneet kaudella liikuttavan samankaltaisesti tilastojen valossa. Voittoja on molemmilla seitsemän, tasapelejä neljä ja tappioita kuusi. Myös selkeä ykköshyökkääjä löytyy molemmilta. Hakassa Lee Erwin on iskenyt 11 kertaa ja Oulun Michael Lopez kahdeksasti.

Jos tämän perusteella pitäisi lähteä veikkaamaan, niin odotettavissa on vauhdikas ottelu, missä katsojia tullaan hemmottelemaan maaleilla molempiin päihin. Virta kuitenkin muistuttaa, että oululaiset osaavat myös puolusta.

– Oulu on hyökkäyssuuntaan hyvin organisoitu. He rakentavat usein alhaalta asti ja tykkäävät prässätä, mutta ovat kuitenkin voittaneet myös vähämaalisesti. Tehdessään ekan maalin puolustavat syvältä ja kurinalaisesti.

– Me halutaan olla vahvoja pallollisena ja päästä tekemään se ensimmäinen maali.

AC Oulun leirissä tiedostetaan yhtä lailla ottelun panokset ja päävalmentaja Ricardo Duarte antaa kehuja vastustajalle.

- Valmistautuminen on ollut ihan normaalia vietettyämme pienen vapaan. Haka on todella vaikea joukkue, koska se on nimenomaan joukkue. Odotan todella mielenkiintoista ottelua, Duarte sanoo.

- Siinä tilanteessa kuin me olemme kumpikin sarjassa tällä hetkellä, kummallekin nimenomaan joukkue-esitys on avainasemassa. Meidän pitää olla todella hyviä puolustuksessa, sillä Hakalla on hyviä pelaajia hyökkäyksessä Lee Erwin etunenässä. Myös Hakan puolustus on vahva etenkin fyysisesti. Meillä on edessä iso haaste.

Hakan lähtökohdat otteluun ovat hyvät, sillä joukkueeseen tekevät paluun pelikieltonsa kärsineet Luiyi de Lucas ja Stavros Zarokostas, eikä uusia loukkaantumisia tai muita poissaoloja ole ilmaantunut.

– Me halutaan ehdottomasti palkita loistava kotiyleisö hyvällä esityksellä ja kolmella pisteellä, Virta sanoo lopuksi päättäväisesti.

Erotuomari : Simani Peiman
AET 1 : Vihreävuori Riku
AET 2 : Honkanen Jukka
4.ET: Manninen Joona


FC Haka-AC Oulu Tehtaan kentällä perjantaina 12.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, ACO TV