AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

32

(0-1)

Yleisöä 2124

FC Lahti
4-3-3
vko.20 // 16.5.2022

Ennakko: HJK-FC Lahti

Ennakko: HJK-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

HJK kohtaa FC Lahden toistamiseen viikon sisällä, kun lahtelaisjoukkue saapuu vierailemaan Bolt Arenalle tiistai-iltana.

Joukkueet ottivat yhteen edellisviikon torstaina Lahden Hiihtostadionilla, jossa päädyttiin 1–1-tasapelin myötä pistejakoon.

– Tämä on jatkumoa viime viikon pelistä. Nyt kenttä tulee vaikuttamaan molemmille eri tavalla, mutta me ainakin odotamme innolla nopeampaa kenttää, jolla voimme hyödyntää nopeita pelaajiamme.

- Mitään yllätyksiä ei varmaankaan kummastakaan suunnasta tule, sillä molemmilla joukkueilla on vahva oma tapa pelata ja hakea tulosta sen kautta, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli sanoo.

19 pistettä kerännyt Klubi on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen Veikkausliigan jaetulla kärkisijalla KuPS:n kanssa, mutta kuopiolaiset ovat pelanneet ottelun vähemmän. FC Lahti on kahdeksalla pisteellään kahdeksantena.

– Edellinen matsi on käyty läpi samalla tavalla kuin muutkin. On todellinen poikkeus, että pelataan uudestaan samaa vastustajaa vastaan ilman yhtäkään matsia välissä, ja se tietysti muuttaa hieman valmistautumista. Ei tarvitse käydä niin tarkkaan läpi yksittäisiä pelaajia ja sitä, mitä vastustaja yrittää tehdä, vaan peilataan edelliseen otteluun, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Paljonhan asioita muuttuu, kun tullaan nurtsilta tasaiselle tekonurmelle. Lisäksi saimme yhden harjoitustapahtuman lisää verrattuna viime viikkoon, jolloin oli yksi päivä vähemmän lepoaikaa.

Vaikka tiistain vastustaja tulee olemaan kova, on lahtelaisten vierasottelut sujuneet tällä kaudella hyvin. Cupissa Lahti on voittanut molemmat vierasottelunsa ja liigassa kolmesta vieraspelistä on saldona kaksi voittoa ja yksi tasapeli.

– Meidän pitää pystyä pitämään hyökkäyskolmanneksella palloa vielä enemmän. Sitä kautta saamme konkretisoitua ne puolittaiset ja puhtaat paikat. Tiedämme, että HJK ei anna mitään ilmaiseksi, joten meidän joukkuepelaaminen ja yksilöiden tuottavuus pitää olla hyvällä tasolla. Tilanteenvaihtopelaaminen tulee olemaan isossa roolissa. Haluamme luoda maalipaikkoja ja pitää Klubin poissa niiltä, Zeneli alleviivaa.

Tiistain ottelusta HJK:lta ovat varmasti sivussa Santeri Väänänen, Pyry Soiri, Valtteri Moren, Riskin veljekset sekä edellisessä ottelussa loukkaantunut Miska Ylitolva, jolla on edessään pidempi huili. Sen sijaan Matti Peltola on toipunut pelikuntoon ja on tiistaina Tampereella HJK Klubi 04:n kokoonpanossa.

Lahti lähtee puolestaan haastamaan Klubia ilman Lassi Järvenpäätä, Pyry Lampista ja Kevin Kouassivi-Benissania, jotka ovat varmasti sivussa kokoonpanosta.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Kiistala Jarno
4.ET: Simani Peiman


HJK-FC Lahti Bolt Arenalla tiistaina 17.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut