AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

11

(1-0)

Yleisöä 2089

FC Honka
4-5-1
vko.31 // 6.8.2022

Ennakko: KuPS-FC Honka

Ennakko: KuPS-FC Honka

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran ruuhkaviikot jatkuvat, kun keltapaidat isännöivät sunnuntaina 7. elokuuta Väre Areenalla Espoon FC Honkaa.

Sekä KuPS että Honka ovat pelanneet upean alkukauden Veikkausliigassa. Kuopiolaiset keikkuvat sarjan piikkipaikalla, kun keltapaidat ovat napanneet 16 ottelustaan 36 pistettä. HJK on KuPS:n kanssa tasapisteissä, mutta ottelun enemmän pelanneilla helsinkiläisillä on KuPS:aa heikompi maaliero.

FC Honka kärkkyy sarjan kärkikaksikkoa ainoastaan kolmen pisteen takaa-ajomatkalla. 16 ottelustaan espoolaiset ovat siis kellottaneet 33 pistettä. Honka on myös iskenyt sarjassa eniten maaleja yhdessä Vaasan Palloseuran kanssa, kun vastustajan verkko on helissyt 32 kertaa.

Joukkueet kohtaavat toista kertaa tällä kaudella. Edellisessä välienselvittelyssä Honka oli KuPS:aa etevämpi ja Tapiolan Urheilupuiston isännät kampesivat KuPS:n nurmen pintaan 2-0 voitolla.

Honka nappasi viime kierroksella kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun VPS kaatui neljällä toisen jakson osumalla 4-0 lukemin. Sitä ennen Honka voitti FC Lahden kotonaan 5-0 ja FC Interin vieraissa 1-0. Kolmen viimeisen ottelun saldo onkin komea. Täydet yhdeksän pistettä, kymmenen tehtyä maalia eikä yhtään päästettyä. Honka on vakaasti Veikkausliigan kolmantena, kerättyään komeat 33 pistettä kuudestatoista ottelusta.

KuPS kärsi viime kierroksella vasta kauden toisen tappionsa, kun Haka onnistui kaatamaan sen 2-1 -lukemin. Joukkueen ensimmäinen tappio tuli juuri Honkaa vastaan Tapiolan urheilupuistossa kesäkuussa. Silloin Agon Sadikun ja Rui Modeston maalit toivat Hongalle kolme pistettä 2-0 -voitolla.

– Lähdemme otteluun samalla ajatuksella kun kaikkiin muihinkin, haluamme ottaa voiton. Tiedämme, että tämä on iso peli ja pisteet ottamalla nousemme yhä lähemmäs kärkeä. Olemme näyttäneet, että pelaamme todella hyvää jalkapalloa ja voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa.

- Toki se, että voitimme heidät kotona antaa vielä lisää uskoa, että voimme tehdä saman myös vieraissa, Hongan keskikenttäpelaaja Kevin Jansen sanoo.

KuPS on edelleen mukana kolmessa eri kilpailussa. Konferenssiliigan karsinnat ovat edenneet jo kolmannelle kierrokselle, Veikkausliigaa on jäljellä 11 ottelua ja Suomen Cupissa keltapaidat ovat edenneet välieriin.

- Se, että pelaamme paljon, on meille enemmänkin voimavara, eikä rasite. Meillä on laaja pelaajamateriaali ja paljon nälkäisiä poikia, jotka haluavat päästä pelaamaan, päävalmentaja Simo Valakari kertoo.

- Valmentajana yksi vaikeimmista tehtävistä on tehdä päätös, ketkä meidän huippupelaajistamme jää penkille ja ketkä kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle. Se tarkoittaa kuitenkin sitä, että kentälle valitut tietävät vastuunsa. Olen varma, että kentällä nähdään äärimmäisen päättäväinen joukkue.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Kuukasjärvi Arttu
AET 2 Kemppinen Antti
4.ET Dag Ayhan

KuPS - FC Honka Väre Areenalla sunnuntaina 7.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut