AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-5-1
#9 Lopez

11

(0-1)

Yleisöä 2877

HJK
3-4-3
#18 Radulovic Samoukovic
vko.31 // 6.8.2022

Ennakko: AC Oulu-HJK

Ennakko: AC Oulu-HJK

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu ja HJK kohtaavat toistamiseen tällä kaudella sunnuntaina Oulussa. Veikkausliigan ottelu alkaa kello 19.00 Raatin stadionilla.

Kauden odotetuin kotiottelu alkaa olla käsillä, kun Suomen suurin jalkapalloseura HJK saapuu Raattiin AC Oulun vieraaksi. Viimeiset kaksi kohtaamista ovat päättyneet Laivastonsinisten voittoon. Edellinen voitto tuli Helsingissä kesäkuussa, kun oululaiset kävivät nappaamassa pistepotin 1-0 voitolla. Edellisen kesän HJK-voittoa makustellaan edelleen Raatissa, joka oli varmasti yksi seurahistorian makeimmista voitoista Veikkausliigassa. Heinäkuun helteessä AC Oulu voitti helsinkiläiset 2-1 yli 3000:n silmäparin seuratessa stadionin lehtereillä.

- Mikään puu ei kasva taivaaseen asti, mutta urheilussa lähdetään aina voittamaan. HJK-voitot ovat antaneet koko seuralle ison buustin ja itseluottamusta. HJK on Suomen suurin ja kaunein. Erinomainen joukkue täynnä erinomaisia pelaajia, muistuttaa AC Oulun valmentaja Rauno Ojanen.

- Eurokiireet vaikuttavat varmasti ja tähän peliin he joutuvat kierrättämään, mutta penkiltä saattaa tulla jopa parempia pelaajia. Meidän täytyy onnistua oikeastaan kaikessa, jos halutaan voittaa, mutta kaikkemme tullaan varmasti myös antamaan.

Ikimuistoisen 2–0-vierasvoiton Sloveniasta torstaina tuliaisiksi tuonut HJK on pelannut kotimaassa vakuuttavasti europelien välissä: kolme ottelua, kolme voittoa.

– Peli tulee nopeasti vastaan, ja kolme pinnaa on taas jaossa. Meidän on nollattava ajatuksemme ja keskityttävä sunnuntain kamppailuun. Olemme esiintyneet oikeanlaisella mentaliteetilla europelien välisissä liigapeleissä, ja samaa fokusta vaaditaan nytkin, jotta saamme kolme pistettä, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

AC Oulu lähtee sunnuntain taistoon kitkerä tappio niskassa Seinäjoelta, jossa seinäjokiset olivat luvuin 3-2 parempia. Sitä edellisellä kierroksella oululaiset ottivat näyttävän voiton kotinurmella, jolloin IFK Mariehamn kaatui 3-1. Joukkueella on alla reilun viikon väli viime ottelusta, joten pelaajat pääsevät varmasti raikkaana ja hyvin latautuneena kotiyleisön eteen.

- SJK -peli opetti meille kaikille tosi paljon. Moniin asioihin on reagoitu. Puolustamisen on oltava selkeästi parempaa, sen kaikki katsojat näkivät. Uusi viikko ja uusi peli tulee onneksi nopeasti, mutta ei liian nopeasti. Ehditään treenata kunnolla ja kasvattaa nälkää, Ojanen sanoo.

Klubin ottelutahti jatkuu tiiviinä: Oulu-ottelu on kahdeksas alle neljään viikkoon, ja torstaina pelataan jälleen europelejä. HJK:n laaja rinki on osoittanut vahvuutensa viime aikoina, kun valmennus on pystynyt tuomaan jatkuvasti uutta virtaa avauskokoonpanoon ja vaihdoilla pelin aikana.

– Saamme kuumeesta toipuneita takaisin riveihin. Torstailta on joitain pieniä kolhuja, joita vielä arvioidaan. Muutoksia kokoonpanoon tulee joka tapauksessa, ja pyrimme taas valitsemaan juuri tähän peliin sopivimman kokoonpanon.

Fantastisen avausmaalin Sloveniassa viimeistelleen David Brownen peli päättyi rumaan taklaukseen pian maalin jälkeen. Browne sai taklauksen seurauksena aivotärähdyksen heinäkuun alussa KuPS-tasapelissä, mutta tällä kertaa papuauusiguinealainen selvisi säikähdyksellä ja on sunnuntaina aamupäivällä Ouluun lentävässä joukkueessa mukana.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Määttänen Janne
4.ET Korkalainen Tatu

AC Oulu - HJK Raatin Stadionilla sunnuntaina 7.8. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, HJK:n verkkosivut